De Grote Markt in Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt in Turnhout © Jef Van Nooten

Amokmakers krijgen plaatsverbod tijdens Turnhout Kermis: al vijf jongeren op ‘zwarte lijst’

TurnhoutOp de Grote markt in Turnhout zijn groepjes - meestal meerderjarige - jongeren de laatste tijd en zeker sinds de start van de zomervakantie herhaaldelijk met elkaar op de vuist gegaan. Vermoedelijk gaat het zelfs om afgesproken gevechten. Zeker na het spuwen naar een agent is voor burgervader Paul Van Miert (N-VA) de maat vol. “Wie zich als kind gedraagt, straffen we als een kind: in de hoek met Turnhout Kermis.

 1. Installatiefout gasvuur mogelijke oorzaak explosie in Turnhout. Federatie installateurs wil strengere controle: “Nu mag iedereen gewoon zelf gastoestel installeren”
  Play
  Turnhout

  Installa­tie­fout gasvuur mogelijke oorzaak explosie in Turnhout. Federatie installa­teurs wil strengere controle: “Nu mag iedereen gewoon zelf gastoestel installe­ren”

  Turnhout zal de laatste dag van 2021 nog niet vergeten zijn. Die ochtend vond er in de Boerenkrijglaan een catastrofale gasexplosie plaats die niet enkel een stevige ravage aanrichtte, maar ook het leven kostte aan vier mensen. De oorzaak van de ontploffing bleef vooralsnog onduidelijk, maar nu laat het OM weten dat een installatiefout van een gasvuur mogelijk aan de ontploffing ten grondslag ligt. Techlink, de federatie van technische installatiebedrijven, vraagt een strengere controle op de installatie van gasapparaten. Dat vertelde de directeur van Techlink aan VRT NWS.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.