Alsan-Zellien sluit na 99 jaar de deuren.
Volledig scherm
Alsan-Zellien sluit na 99 jaar de deuren. © Toon Verheijen

Alsan-Zellien stopt na 99 jaar: “Het was een zware beslissing voor onze familie”

Het familiebedrijf Alsan-Zellien is gestart met een totale uitverkoop. Na 99 jaar stopt het bedrijf. De beslissing is mee in de hand gewerkt door de coronacrisis en de negatieve economische impact. De zaakvoerders werken actief aan een oplossing voor de acht mensen die nog in dienst zijn.

 1. Kempense huishoudhulpen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense huishoud­hul­pen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”

  Dat de horeca kreunt onder de coronacrisis horen we al maanden, maar uit de hoek van de huishoudhulpen bleef het opvallend stil. Tot nu. Drie Kempense huishoudhulpen getuigen over de onveilige werkomstandigheden, het gesjoemel met tijdelijke werkloosheid en het onbegrip van veel klanten. “Het is gewoon niet veilig”, vertelt huishoudhulp Joke Swaelen. “Klanten beseffen niet dat wij met heel veel mensen in contact komen.”
 2. HVV en internaat Klein Seminarie starten Home@school: scholieren kunnen op internaat komen studeren en eten vóór de training op HVV (en nadien eventueel blijven overnachten)
  PREMIUM
  Hoogstraten

  HVV en internaat Klein Seminarie starten Home@school: scholieren kunnen op internaat komen studeren en eten vóór de training op HVV (en nadien eventueel blijven overnach­ten)

  Het internaat van het Klein Seminarie en de jeugdwerking van voetbalclub HVV slaan de handen in elkaar om sport en studie optimaal op elkaar af te stemmen. Leerlingen van de secundaire scholen in Hoogstraten (Klein Seminarie, VITO, Spijker en VTI Spijker) die voetballen bij HVV kunnen vanaf volgend seizoen na de schooluren gaan studeren en eventueel eten in het internaat om daarna af te zakken naar HVV voor de training. Ze kunnen daarna eventueel zelfs nog overnachten ook. “Een extra service vooral voor de voetballende jongeren die buiten Hoogstraten wonen”, klinkt het.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan