Café Do Nuts in de Lokerenstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag overvallen.
Volledig scherm
Café Do Nuts in de Lokerenstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag overvallen. © Google Streetview

83-jarige vrouw vlucht bij gewapende overval op café Do Nuts: “Nooit zulke brutale overvallers gezien”

In de Lokerenstraat is in de nacht van woensdag op donderdag iets na middernacht een gewapende overval gepleegd op café Do Nuts. Twee gemaskerde mannen vielen binnen met een mes. Onder meer een 83-jarige vrouw die aan de toog zat, is uit angst weggevlucht. Een andervrouw werd brutaal tegen de grond gewerkt. “Ik ben nog helemaal van slag door de brutaliteit”, zegt cafébaas Patrick Sas.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. “Een knal, vlammen en dan hoorden we haar roepen”: buurman Gustaaf helpt zwaargewonde vrouw (42) uit ontplofte caravan
  PREMIUM
  Turnhout/Mol

  “Een knal, vlammen en dan hoorden we haar roepen”: buurman Gustaaf helpt zwaargewon­de vrouw (42) uit ontplofte caravan

  “Zelfs het bovenste raam van het sanitair blok, naast de caravan van Chantal, is gebarsten. Zo hevig was het.” Gustaaf Genar trilt nog na als hij vertelt over de zware ontploffing zondagochtend in de caravan van zijn buurvrouw op camping Baalse Hei in Turnhout. De 42-jarige vrouw uit Mol raakte zwaargewond. De oorzaak is wellicht een ontplofte gasfles.
 3. Restaurant Hert scoort als nieuwkomer meteen 15 op 20 bij Gault&Millau: “Na de lockdown gaan we er weer hard tegenaan”
  PREMIUM
  Turnhout

  Restaurant Hert scoort als nieuwkomer meteen 15 op 20 bij Gault&Millau: “Na de lockdown gaan we er weer hard tegenaan”

  Restaurant Hert op de bovenste verdieping van de Turnova-toren in Turnhout is één van de nieuwkomers in de nieuwste editie van de culinaire gids Gault&Millau. Chef-kok Alex Verhoeven scoort daarin een mooie 15 op 20. Seir in Kasterlee, het restaurant waarvan Verhoeven medezaakvoerder is, stijgt naar 14 op 20. “Ik was zenuwachtig, maar met deze cijfers mag ik heel blij zijn”, reageert Alex Verhoeven.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?