De overvaller stapte met een machete de winkel binnen
Volledig scherm
De overvaller stapte met een machete de winkel binnen © Jef Van Nooten

4 jaar cel voor tiener die gewapende overval pleegt

TurnhoutDe 19-jarige A.O. uit Turnhout vliegt 4 jaar achter de tralies. In januari vorig jaar sloeg hij zijn slachtoffer met een machete op het hoofd tijdens een gewapende overval op Carrefour Express aan de Merodelei.

 1. Géén operaties op woensdag in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth door stroomonderbreking
  Turnhout

  Géén operaties op woensdag in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth door stroomon­der­bre­king

  Het AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth heeft dinsdagavond beslist om alle geplande operaties voor woensdag 16 juni uit te stellen. De noodstroomgenerator bleek na een korte stroomonderbreking dinsdag niet naar behoren te werken. De spoeddienst blijft bereikbaar, maar als een snelle ingreep zich opdringt zullen patiënten onder medische begeleiding naar een ander ziekenhuis vervoerd worden.
 2. Moordenares smeekt om tweede kans: “Veroordeling uitgezeten, maar maatschappij blijft haar straffen”
  PREMIUM
  Turnhout

  Moordena­res smeekt om tweede kans: “Veroorde­ling uitgezeten, maar maatschap­pij blijft haar straffen”

  De echtgenoot van Carolien V.L. weerlegt de kritiek dat zijn vrouw een zielloos monster zou zijn. Hij benadrukt dat ze net als iedereen werkt en voor haar gezin zorgt. “Carolien doet alles om een normaal leven te leiden. Maar ze krijgt gewoon geen kans van de maatschappij. Dat moet stoppen”, reageert Gunther V.O. In juni 2007 bracht Carolien V.L. haar liefdesrivale Priscilla Vervecken om het leven. Nog voor het assisenproces trouwde ze met het lief van haar slachtoffer.