Het Wereldkampioenschap Wiezen in Turnhout.
Volledig scherm
Het Wereldkampioenschap Wiezen in Turnhout. © Peter Vanderveken

320 deelnemers aan Wereldkampioenschap Wiezen in Turnhout

Turnhout was zaterdag gaststad voor het Wereldkampioenschap Wiezen. De wedstrijd vond dit jaar in Turnhout plaats omdat het Nationaal Museum van de Speelkaart zijn vijftigste verjaardag viert.

0 reacties

 1. Een coronaproof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrunches op een rijtje
  PREMIUM
  REGIO MECHELEN-KEMPEN

  Een corona­proof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrun­ches op een rijtje

  Op Pasen zitten we meestal met heel de familie samen om te genieten van een lekkere, uitgebreide brunch. Maar helaas, corona steekt er opnieuw een stokje voor. We zullen het feest ook dit jaar alleen met onze eigen gezinsbubbel kunnen vieren, maar dat hoeft de pret zeker niet te bederven. In de regio vind je namelijk genoeg handelaars die voor de gelegenheid een originele brunchbox aanbieden. Zo wordt het toch echt genieten op jouw coronaproof paasfeest!
 2. Kempense burgemeesters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense burgemees­ters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”

  De gouverneur van de provincie Luik en enkele burgemeesters daar winden er geen doekjes op: ze zullen vanaf 1 mei toelaten dat horecazaken hun terras openen. De rebellie krijgt in de Kempen voorlopig niet meteen navolging, al is burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wel duidelijk. “Een goed georganiseerde horeca is nog altijd een beter plan om de pandemie te bestrijden dan mensen ongecontroleerd naar de parken te laten gaan. Dus alsjeblieft: laat ze heropenen op 1 mei.”
 3. Audiovisueel bedrijf PFL is blijven investeren in coronatijd: tv-studio’s overgenomen, eigen academie uitgebouwd, bijkantoor in Barcelona geopend en nu nog een nieuwbouw
  Beerse

  Audiovisu­eel bedrijf PFL is blijven investeren in coronatijd: tv-studio’s overgeno­men, eigen academie uitgebouwd, bijkantoor in Barcelona geopend en nu nog een nieuwbouw

  De evenementensector heeft het voorbije jaar nagenoeg alleen maar zwarte sneeuw gezien, maar de PFL Group uit Beerse weigert om bij de pakken te blijven zitten. PFL nam een bedrijf over en beschikt nu over niet minder dan dertien opnamestudio’s verspreid over heel Vlaanderen en dinsdag werd de eerste steen gelegd voor een nieuwe tv- en opnamestudio die het paradepaardje moet worden. “Onze groei vraagt om ruimte om onze dromen te verwezenlijken”, zegt Dominic De Gruyter van PFL.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!