Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

3 jaar celstraf voor gedetineerde die parketmagistraat bestookt met trouwring en Bongobon

Turnhout/GentEen 35-jarige man uit Gent vliegt drie jaar achter de tralies voor belaging van een parketmagistraat uit Turnhout. De man was vanuit de gevangenis verliefd geworden op de vrouw en bestookte haar onder andere met een trouwring en een Bongobon.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Turnhout bekijkt Philipssite als mogelijke locatie vaccinatiedorp: “Het wordt een grote en vooral belangrijke operatie die we op enkele weken moeten klaren”
  PREMIUM
  Turnhout

  Turnhout bekijkt Philipssi­te als mogelijke locatie vaccinatie­dorp: “Het wordt een grote en vooral belangrij­ke operatie die we op enkele weken moeten klaren”

  De stad Turnhout bekijkt onder meer de site van Philips als mogelijke locatie voor een vaccinatiedorp in de Eerstelijnszone Kempenland. De voormalige hallen van de Navo in Weelde worden ook meegenomen samen met de Coöperatie Hoogstraten. “Wij zijn een van de grootste Eerstelijnszones in Vlaandere”", zegt schepen van Sociale Zaken Luc Op De Beeck (CD&V) van Turnhout. “Mogelijk moeten we naar drie sites gaan. Het zal een aartsmoeilijke operatie worden die we vooral veilig moeten kunnen laten verlopen.” Op De Beeck denkt zelfs aan het inschakelen van bedrijven uit de evenementensector om de logistieke operatie tot een goed einde te brengen.
 2. Opnieuw vandalisme op Park Spooreinde: vuilnisbak opgeblazen
  Turnhout

  Opnieuw vandalisme op Park Spooreinde: vuilnisbak opgeblazen

  Vandalen hebben de voorbije dagen verschillende keren toegeslagen op het park Spooreinde in de Turnhoutse stationsomgeving. Enkele dagen geleden werd een in beton verankerde bank nog losgewrikt en bovenop een fitnesstoestel gelegd. Zaterdag was het de beurt aan een van de vuilnisbakken die met vuurwerkbommetjes werd opgeblazen. Arbeiders van de stad hebben de rommel ondertussen opgeruimd, maar buurtbewoners zijn het wel beu. “We hebben de politie gevraagd om hier eventueel toch camerabewaking te voorzien", klinkt het. “Ze zullen het bekijken. We hopen in elk geval dat er maatregelen worden genomen.”
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown