Omdat de villa een rieten dak heeft, kon het vuur zich razendsnel verspreiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat de villa een rieten dak heeft, kon het vuur zich razendsnel verspreiden. © Vertommen

Zware brand vernielt villa in Tremelo: “Hier zijn in het verleden nog al dingen gebeurd, maar nu lijkt het echt een spookhuis”

TremeloEen felle brand heeft afgelopen nacht een villa verwoest in de Blaasberg in Tremelo. Door het rieten dak verspreidden de vlammen zich razendsnel en waren ze tot meters boven de bomen te zien. De bewoners, een Tsjechische familie, verwittigden zelf de hulpdiensten. Niemand raakte gewond, maar de buren bestempelen de villa wel als ‘een spookhuis’. 

 1. Minister Verlinden bezoekt subsidieproject rond intrafamiliaal geweld in het Mechelse: “Drempel om hulp te zoeken ligt vaak te hoog”
  PREMIUM
  Mechelen

  Minister Verlinden bezoekt subsidie­pro­ject rond intrafami­li­aal geweld in het Mechelse: “Drempel om hulp te zoeken ligt vaak te hoog”

  Het Mechelse Family Justice Center (FJC) kreeg vandaag minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over de vloer. Vorige maand startte het centrum haar eerste kinder- en oudersessies op rond intrafamiliaal geweld, onder andere met financiële steun van de federale overheid. “Ik hoop dat dit project als voorbeeld kan dienen voor vele andere steden en gemeenten”, sprak Verlinden.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.