De nieuwe spelletjes voor de spelotheek
Volledig scherm
De nieuwe spelletjes voor de spelotheek © RV

Vanaf nu ook gezelschapsspelen te leen in bib

 1. Leuven neemt pioniersrol op in circulaire economie: “We willen alle kostbare materialen zoveel mogelijk hergebruiken”

  Leuven neemt pioniers­rol op in circulaire economie: “We willen alle kostbare materialen zoveel mogelijk hergebrui­ken”

  Het voorbije weekend stond ‘repareren’ wereldwijd in de kijker en ook in Leuven konden Leuvenaars en bezoekers een bijdrage leveren aan de zogenaamde circulaire economie. Het stadsbestuur wil een pioniersrol opnemen onder de noemer ‘Leuven circulair’. “We zijn één van de eerste Vlaamse steden die een circulaire strategie uitwerkten”, zegt schepen David Dessers (Groen).
 2. Liefst Leuven veroordeelt straffe uitlatingen van Frans Vanhove van Art Gallery: “Mensen die naar Leuven komen winkelen, zijn helemaal niet gek of masochistisch”
  PREMIUM
  Leuven

  Liefst Leuven veroor­deelt straffe uitlatin­gen van Frans Vanhove van Art Gallery: “Mensen die naar Leuven komen winkelen, zijn helemaal niet gek of masochis­tisch”

  Liefst Leuven is niet te spreken over de open brief die de Leuvense handelaar Frans Vanhove naar de media en het stadsbestuur heeft gestuurd. De eigenaar van Art Gallery in de Bondgenotenlaan liet in die e-mail in straffe bewoordingen zijn ongenoegen blijken over het beleid in Leuven. “We hebben hier blijkbaar te maken met een handelaar die zijn eigen klanten als gekken en masochisten beschouwt”, zegt Marc Van de Velde, voorzitter van Liefst Leuven.
 3. Politie krijgt melding van nachtlawaai en betrapt klanten in café

  Politie krijgt melding van nachtla­waai en betrapt klanten in café

  De politie kreeg maandagochtend iets voor vier uur melding van nachtlawaai. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen merkten ze dat in een drankgelegenheid op de Grote Markt, ondanks de sluitingsplicht, nog één van de toegangsdeuren open was. Binnen in de zaak waren nog enkele klanten aanwezig waarvan enkelen (probeerden) te ontkomen. Zowel tegen de aanwezige klanten als de 33-jarige zaakvoerder werden door de politie de nodige dossiers opgesteld.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement