De pita met pulled pork.
Volledig scherm
PREMIUM
De pita met pulled pork. © Vertommen

RESTOTIP. “In De Kom genieten zowel ouders als kinderen van eten én binnenspeeltuin”

BAALBrasserie De Kom in het centrum van Baal opende deze maand de deuren. Een gloednieuwe binnenspeeltuin krijgen speelvogels er gratis bij. En niet onbelangrijk, door de geluidsdichte afwering ondervindt men amper hinder van joelende kinderen. Lees hier meer over onze restotips.

 1. Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilligers hulpgoederen inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”
  Mechelen/Walem

  Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilli­gers hulpgoede­ren inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”

  Enkele leden van de Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelen tegen dit weekend hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Kinkempois (Angleur). Ze weten waarom ze het doen. Robert Baetens (61) werd als oud-militair meermaals geconfronteerd met watersnood, Nicole Reusens (62) maakte in 1976 de dijkbreuk van Walem mee. “Een jongen van tien is toen verdronken”, huivert ze, maar ze herinnert zich ook de solidariteit.
 2. Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Brabant: “Vieren doe ik met... champagne!”
  Heverlee

  Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Bra­bant: “Vieren doe ik met... champagne!”

  Tom Dillemans (26) rijgt de records aan elkaar. In 2020 sleepte hij als jongste sommelier ooit in Vlaams-Brabant de prestigieuze trofee ‘Sommelier Of The Year’ voor de provincie in de wacht. Dat lukte hem een tweede keer in 2021. En ook dit jaar was het prijs. Daarmee is hij de eerste sommelier die hem dat geflikt heeft. “Het leuke aan wijn is dat je nooit bent uitgeleerd.”
 3. Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwangerschap is helaas nog steeds groot taboe.”
  Leuven

  Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwanger­schap is helaas nog steeds groot taboe.”

  De Leuvense vzw Fara lanceert deze week een nieuwe tool om vrouwen, mannen en koppels over heel Vlaanderen te begeleiden bij een ongeplande zwangerschap. De online tool kwam mede tot stand dankzij enkele UCLL-studenten, die in het kader van hun bachelorproef Sociaal Werk diepte-interviews en een bevraging uitvoerden bij studenten. De resultaten en de feedback die hieruit voortkwamen, werden verwerkt in de nieuwe tool.