De Covid-19-afdeling van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo.
Volledig scherm
PREMIUM
De Covid-19-afdeling van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo. © EDLL

Onze reporter loopt mee op de Covid-19-afdeling van ‘s lands grootste woonzorgcentrum: “Ik maak mij vooral zorgen over mijn achterkleinkinderen”

TremeloPrecies een maand geleden vond het coronavirus moeiteloos z'n weg naar woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo, dat met liefst 460 bewoners en 390 personeelsleden het grootste wzc van België is. Sindsdien helpen verschillende vrijwilligers het rusthuis uit de nood. Op de afdeling Klaproos raakte zo goed als iedere bewoner besmet. Die afdeling werd dan maar meteen ingericht als tijdelijke Covid-19-afdeling. Momenteel verblijven er nog 25 positieve gevallen. Onze reporter liep een dagje mee en sprak met enkele bewoners. “Man, man, man. Wat voor een leven is dit?”

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.