De tuinen van Chiswick House
Volledig scherm
De tuinen van Chiswick House © rv

Online lezing: de tuinen van Chiswick House

TREMELONa het succes van de vorige online lezingen met Blue Badge-gids Patricia Verhoestraete, zijn ze in Tremelo verheugd om een nieuwe reeks aan te kondigen. De eerste lezing gaat over de tuinen van Chiswick House in Zuidwest-Londen.

 1. Leuvense brouwers introduceren gelegenheidsbier ‘Putin Huilo’: “Letterlijk te vertalen als ‘Poetin lulhoofd’”
  Leuven/Kessel-Lo

  Leuvense brouwers introduce­ren gelegen­heids­bier ‘Putin Huilo’: “Letterlijk te vertalen als ‘Poetin lulhoofd’”

  Net op tijd voor het Leuven Innovation Beer Festival, een initiatief van het Haachtse Hof Ten Dormaal, voltooiden de vijf groot-Leuvense brouwers hun collab beer ‘Putin Huilo’: een Oekraïens recept van brouwerij Pravda, ter ondersteuning van het oorlogsgeweld. “Mensen zijn teleurgesteld wanneer ze vaststellen dat het een lekker bier geworden is.”
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.