Daniël Agava’s kinderen werden ontvoerd door de moeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël Agava’s kinderen werden ontvoerd door de moeder. © Vertommen

Moeder in België veroordeeld voor kinderontvoering, en toch mogen kinderen bij haar in Nederland blijven: “Nederlandse rechtbank gaat gewoon mee in de totaal ongegronde beschuldigingen die ze uit”

TremeloZesenhalf jaar. Zo lang is het geleden dat Daniël Nour El-dine (44) uit Tremelo zijn twee kinderen nog zag. In 2016 nam hun moeder hen mee naar Nederland. En hoewel een Belgische rechtbank haar in 2020 schuldig achtte aan ontvoering, kende een Nederlandse rechter haar in oktober dit jaar exclusief de voogdij over de twee kinderen toe. “Die vrouw lacht de Belgische rechtspraak vierkant uit”, zegt de advocaat van Daniël. Hoe kan zoiets en wat zegt een expert rechten van het kind?

  1. Metalavond met twee bands in café ‘t Wit Paard
    Heist-Goor

    Metalavond met twee bands in café ‘t Wit Paard

    Café ‘t Wit Paard in Heist-Goor organiseert op zaterdag 28 januari een avondje metal met twee bands. Headliner van de avond Behind Bars brengt een mix van groovy en trash metal en verzorgde eerder al het voorprogramma van onder andere Madball en Pro-Pain. Openingsact in ‘t Wit Paard is metalcoreband Raise Your Fist, dat er om 21 uur aan begint. Toegang is gratis. Café ‘t Wit Paard vind je langs de Pastoor Mellaertsstraat in het centrum van Heist-Goor.