Ferdinandus B. grijpt gemakkelijk naar een ijzeren staaf als je aanwezigheid hem niet aanstaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferdinandus B. grijpt gemakkelijk naar een ijzeren staaf als je aanwezigheid hem niet aanstaat. © vertommen

“Hij werkte zijn frustraties uit op weerloze dieren”: drie maanden cel voor agressieve dierenbeul die paarden en katten beschiet met katapult

TREMELOFerdinandus B., een dierenbeul uit Tremelo, is veroordeeld tot drie maanden cel en een geldboete. Aan Veldonkbos werden paarden beschoten met knikkers en werd er gejaagd op katten. Wie hem daarop durfde aan te spreken, moest rennen voor z’n leven.

 1. Ook dit jaar Leuvense zomerschool om gevolgen van corona op te vangen: “We zoeken nog coaches”
  Leuven

  Ook dit jaar Leuvense zomer­school om gevolgen van corona op te vangen: “We zoeken nog coaches”

  Voor de tweede keer op rij organiseert Samen Onderwijs Maken (SOM) samen met de stad de Leuvense zomerschool. Het project ontstond naar aanleiding van de coronacrisis. “Tijdens de laatste twee weken van augustus kunnen leerlingen leren, experimenteren, spelen en hun talenten ontdekken. Om het project te doen slagen, zoekt de zomerschool nog coaches om leerlingen te begeleiden”, zegt Lore Beyens van SOM.
 2. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
  PREMIUM
  Mechelen/Hofstade

  Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

  “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.