Elynn Van Uffel stapt uit het lokaal bestuur Tremelo.
Volledig scherm
Elynn Van Uffel stapt uit het lokaal bestuur Tremelo. © Vertommen

Discussie rond moederschapsrust gemeenteraadslid baart Open Vld zorgen: vier leden stappen uit lokaal bestuur in Tremelo: “Dit was de druppel”

TREMELOHet was een turbulente week voor oppositiepartij Open Vld Tremelo. Gemeenteraadslid Elynn Van Uffel gaf begin deze week te kennen verder te willen zetelen als onafhankelijke. Op die beslissing kwam ze later terug, om dan uiteindelijk uit het lokaal bestuur te stappen. In haar kielzog volgden nog drie andere gemeenteraadsleden.

 1. Vrouw licht mensen op via valse taartenverkoop: “De grootste verliezer is vzw Hartekamp, want nu gaat niemand hen nog geloven”
  Lier/Berlaar/Heist-op-den-Berg/Nijlen

  Vrouw licht mensen op via valse taartenver­koop: “De grootste verliezer is vzw Hartekamp, want nu gaat niemand hen nog geloven”

  Een onbekende vrouw heeft vele mensen in Berlaar, Lier, Nijlen en andere buurgemeentes opgelicht met een valse taartenverkoop. Ze gaat van deur tot deur en zegt dat ze van vzw Hartekamp is, een organisatie die vakanties voor kinderen met een beperking organiseert. De lokale politie doet een oproep een klacht tegen haar in te dienen. Alle tips die naar de dader zouden kunnen leiden zijn welkom. Ook in tearoom Den Bompa heeft ze haar slag geslagen. “We vinden het erg voor onze klanten, want zij zijn ook opgelicht.”
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Aantal woninginbraken in Leuven opnieuw in stijgende lijn na corona: “Zeker tijdens de donkere wintermaanden is het oppassen”
  Leuven

  Aantal woningin­bra­ken in Leuven opnieuw in stijgende lijn na corona: “Zeker tijdens de donkere wintermaan­den is het oppassen”

  In Leuven noteert de politie sinds oktober opnieuw opvallend meer woninginbraken. Dat heeft traditiegetrouw vooral te maken met de donkere wintermaanden, maar ook met het feit dat tijdens de coronaperiode er veel minder inbrekers op pad waren. “Die trend is echter voorbij en we zien dat het aantal woninginbraken in Leuven opnieuw in de richting van 2019 gaat", zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.