'Damiaan beweegt' met Niels Albert, Steven Van Herreweghe en Marleen - Simonneke - Merckx.
Volledig scherm
'Damiaan beweegt' met Niels Albert, Steven Van Herreweghe en Marleen - Simonneke - Merckx. © Vertommen

Bekende Vlamingen nemen deel aan solidariteitsfestival ‘Damiaan Beweegt’

Op 11 oktober 2019 vieren we de 10e verjaardag van de heiligverklaring van onze grootste Belg Pater Damiaan. Daarom werd wandelen met Damiaan, het jaarlijkse wandelevenement op Hemelvaartsdag, herdoopt tot het feestelijk solidariteitsfestival ‘Damiaan Beweegt’. Ook Steven Van Herreweghe, Niels Albert en Simonneke uit ‘Thuis’ waren van de partij.

 1. WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaatregelen”
  Leuven

  WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaat­re­ge­len”

  Leuven was zondag het centrum van de wereld voor de liefhebbers van een spectaculaire mountainbike-discipline maar dat leverde de Leuvenaars helaas weinig spektakel op. Het parcours moest afgeschermd worden door de coronamaatregelen om kijklustigen te weren. De stad Leuven telde nochtans 30.000 euro neer om gaststad te mogen zijn voor het WK.
 2. Inbrekers stelen cash geld
  Leuven

  Inbrekers stelen cash geld

  De politie van Leuven is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een kantoor op de Leopold Rulensvest in Leuven. De inbrekers forceerden een raam aan de voorzijde. Het is nog niet duidelijk wat de dieven precies konden stelen. Zaterdagmiddag werd er dan weer ingebroken in een appartement in de Hertogstraat in Heverlee. De inbrekers doorzochten het appartement en gingen aan de haal met cash geld.