Basisschool De Cocon
Volledig scherm
Basisschool De Cocon © vertommen

Basisschool De Cocon maakt ontbijtmanden voor Valentijn

TremeloOver een maand is het Valentijn en wie daar echt werk van wil maken, denkt dus best al eens na over het perfecte cadeau. Bij BS De Cocon steken ze je een handje toe, want daags voor Valentijn kan je daar een ontbijtmand gaan afhalen. De opbrengst gaat uiteraard naar de school.

  1. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
    PREMIUM
    Leuven/Wilsele

    INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

    Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.
  2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
    Livios

    Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

    Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
  3. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
    PREMIUM
    Lichtaart

    INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

    “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”