Wout van Aert behoudt gele trui na chaotische kasseienrit met Roglic als grote verliezer, vroege vluchter Clarke pakt mooiste zege uit carrière

Tour de FranceWat een etappe. Wat een chaos. In een incidentrijke kasseienrit heeft Wout van Aert in extremis zijn gele trui kunnen behouden na een hele dag in het verweer. Pogacar loopt een handvol seconden uit op zijn concurrenten, waar Roglic nu al een kruis mag maken over winst in deze Tour de France. Vroege vluchter Simon Clarke sprintte naar de ritzege voor Van der Hoorn.

66 reacties

 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  Prachtige rit. Super Stuyven, sterke Van Aert, zwalpende VDP, pechvogel Roglic enz. Kortom uren spanning. Wat moeten jullie meer hebben experts? Tussen haakjes, Van Aert deed zijn job zoals contractueel vastgelegd en voor de start van de rit afgesproken. Deze rit moest hij knechten. Bij een andere ploeg waar hij alleen kopman is, zou hij veel minder aan de bak komen want geen degelijke knechten. Zie maar Pogacar: moest het ook alleen doen in deze rit.
 • Ludo Hermans

  1 maand geleden
  Jumbo-Visma, waarom willen jullie Wout op die manier breken? Iedereen weet dat hij in een andere ploeg door z'n bazen meer gewaardeerd zou worden!
 • Gaston Foubert

  1 maand geleden
  Inderdaad een prachtige rit maar je kan er door pech je Tour mee verliezen, vraag het maar aan Roglic.
 • Karel Dierckx

  1 maand geleden
  Wout Van Aert is een supercoureur, maar hij de Tour niet winnen. Heel misschien een Tour die op zijn lijf geschreven is met lichte bergetappes en veel en lange tijdritten, maar die komt er nooit van tenzij er een Fransman opduikt met hetzelfde profiel - dat zie ik ook niet gebeuren. Dat hij dus af en toe moet knechten in functie van het podium in Parijs is maar normaal, zolang daar nog een waterkans op is. En hij had uiteindelijk ook al vier ritten kunnen gewonnen hebben.
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  Prachtige rit. Dit hoort echt bij de tour om de mest veelzijdige renner te kennen. En wat de valpartijen en materiaalpech betreft. De meeste valpartijen waren op gewone baan, en de materiaalpech ook. Dus op de kasseien was het gewoon stoempen. Klein puntje misschien dat de ademruimte tussen de stroken wat te kort was.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Van de Belgische hoop over de jongste tot de verloofde van Pogacar: tien smaakmakers voor de Tour de France Femmes
  PREMIUM
  Tour de FRANCE FEMMES
  1

  Van de Belgische hoop over de jongste tot de verloofde van Pogacar: tien smaakma­kers voor de Tour de France Femmes

  Historisch! Want zondag spelen Jonas Vingegaard en co het denkbeeldige stokje door aan een fris en ongeduldig vrouwenpeloton. Wie klopt Annemiek van Vleuten in de allereerste Tour de France Femmes? Wat doet Lotte Kopecky? En tot wat is Julie De Wilde, de jongste van het pak, in staat? Kortom, wie geeft deze ronde peper en zout? Tien smaakmakers op een rij.