Van Aert loste gisteren Vanderaerden af als laatste Belgische winnaar van een Tourtijdrit.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert loste gisteren Vanderaerden af als laatste Belgische winnaar van een Tourtijdrit. © Photo News/RV

"Wout is een beer. Wat een kracht": Eric Vanderaerden heeft na 36 jaar een opvolger

Tour de FranceEric Vanderaerden (59) heeft een opvolger. Het heeft 36 jaar geduurd, maar hij is niet langer de laatste Belg die een tijdrit kon winnen in de Tour. “Eerlijk, ik vind het een klein beetje jammer.” Maar, zegt hij: “Het is goed dat het Van Aert is.” Diezelfde Van Aert is volgens Vanderaerden ook straks in Tokio zeker kanshebber op goud in het tijdrijden. Maar dé topfavoriet? Neen, dat dan weer niet.

37 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 week geleden
  Dat het 36 jaar heeft geduurd dat een belg een tijdrit kon winnen in de toer zegt voldoende over de prestatie van Wout.
 • Ralph Camberlin

  1 week geleden
  ik vraag mij altijd af wat Merckx en andere groten van hun tijd konden winnen met de fietsen van nu. Ik weet generaties kan je niet vergelijken, maar zou het toch graag weten.
 • Wilfried DE HERT

  1 week geleden
  Wat een degenererende uitlatingen op het commentaar van Vanderaerden . Wie als sportman geeft er nu graag een record af. Voor de media misschien , in hun sporthart niet. Alleszins vermoed ik dat diegene die commentaar geven nooit dergelijke prestaties hebben gerealiseerd tenzij vanachter hun scherm.
 • Eric Bex

  1 week geleden
  Hoe kan men nu kritiek hebben op zo een topprestatie? Sommigen begrijpen echt niets van koers.
 • Jos Peeters

  1 week geleden
  Gerda Heyndrickx, wat voor klare onzin is dat nu. Er zijn heel wat mensen die meer verdienen en zelfs geen gesigneerd truitje verkopen hoor. En moest hij nu publiekelijk aankondigen dat hij 1% van zijn jaarinkomen doneert zal u ook weer kritiek geven dat hij maar 1% doneert en dat hij populair wil zijn door dit openbaar te verkondigen.