Tourbaas Christian Prudhomme haalt superlatieven boven voor Wout van Aert
Volledig scherm
PREMIUM
Tourbaas Christian Prudhomme haalt superlatieven boven voor Wout van Aert © Belga/Photonews

“Wout heeft een andere dimensie bereikt”: Tourbaas Christian Prudhomme spreekt enkel in superlatieven over Van Aert

TOUR DE FRANCE“Een fenomeen. Een edelsteen. Een zegen voor het wielrennen. Fabuleux!” Tourbaas Christian Prudhomme (61) put zich uit in superlatieven over Wout van Aert. Ook híj stelt zich de grote ‘Wat als?’-vraag. En voegt er een interessante bedenking aan toe. “De laatste jaren hebben we heel hard en specifiek gewerkt op het parcours van de eerste week van de Tour de France. Wouts koersgedrag is daar een mooie beloning voor en stimuleert ons om dat vooral te blijven doen. Misschien kan het zich in de hoofden gaan nestelen dat in die fase al heel veel te winnen valt.”

15 reacties

 • christian van eetvelde

  2 maanden geleden
  Ongetwijfeld de beste renner van de wereld ondanks Vinegaard, Pogacar, Vanderpoel, Evenepoel en Alaphilippe en ook dank aan Philippe Gilbert die ons zo lang heeft verwend
 • Wilfried DE HERT

  2 maanden geleden
  Niet alleen Van Aert maar ook Benoot en Van Hooydonck hebben een geweldige ronde gereden.
 • Danny Debbaut

  2 maanden geleden
  Prudhomme mag voor Tour 2023 wel eens zijn prijzengeld aanpassan ! Daar waar geel in Parijs goed is voor 500.000 € .. is het toch wel onthutsend vast te stellen dat de eindwinnaar groen zich tevreden moet stellen met .. 25.000 € Nt da onze WOUT ooit honger zou lijden maar m.i. wordt de 2e belangrijkste trui financ. veel te weinig beloond. WIE anders dan ONZE superkampioen verdient de super strijdlust !? JUIST .. toch nog een extra van 20.000 € ÉÉN na-tour criterium levert 45.000 € op, zeker ...
 • Martine Perneel

  2 maanden geleden
  Wij hier op vakantie in Italië. Als de mensen vragen van waar komen jullie. Ze wij "Belgio" en zij: aja vanaert. Nie normaal klinkt het, super wielrenner, fabuleus wat die kan!!! Kan alles🇧🇪🇧🇪🇧🇪 grande!!!
 • Rogé Brouwers

  2 maanden geleden
  Superklasse en supergast zonder capsones
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”