Wout van Aert maakte tijdens de afgelopen Tour zowat elke dag indruk.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert maakte tijdens de afgelopen Tour zowat elke dag indruk. © Photo News/ANP/EPA/AFP

“Wout duwde een vermogen dat ik nog nooit eerder zag. Een nieuw record”: performan­ce manager Jum­bo-Vis­ma over de 5 strafste stoten van Wout van Aert

Tour de FranceDrie ritzeges, vier dagen geel en winst in het puntenklassement met imposante voorsprong. Het is moeilijk om de vele Tour-hoogtepunten van Wout van Aert te rangschikken. Mathieu Heijboer kan dat wel. De Performance Manager van Jumbo-Visma kiest en beschrijft de vijf strafste exploten. Onder andere in de rit naar Cap Blanc Nez en vooral Hautacam: “Volgens de wetten van de fysica kan een mens dat slechts een uur aan één stuk volhouden, in realiteit is dat echter maar veertig minuten. Wout deed het dubbel zo lang, weliswaar niet aan één stuk en afgewisseld met rustmomenten.”

21 reacties

 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Bij poga waren die wattages uiterst verdacht, bij Wout puur naturel met de zakken vol ketonen, ploeg lijkt er nog altijd niet achter dat je die best op een natuurlijke manier aanmaakt..
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Inderdaad dedecker , Wout is een natuurtalent . Reed als 10 jarige al crossjes met een BMX fietsje , reed tweede plaatsen tegen rennertjes van twee jaar ouder ! en was ook een behoorlijk loper !
 • Ludo Hermans

  4 maanden geleden
  Wat ik wel zeker weet dat onze politici nooit doping nemen, gezien hun prestaties!
 • jos dedecker

  4 maanden geleden
  Mooi om te zien dat een 100% zuivere Wout hogere wattages trapt dan renners die tot hun nek in de doping zaten. Wat een natuurtalent.
 • Evelyne Dessein

  4 maanden geleden
  Conner rousseau trapt nog harder !