.
Volledig scherm
. © AFP/RV

Wereldkampioen Alaphilippe ontbreekt in Tour, Michel Wuyts: “Heel jammer, want Julian is uitermate attractief”

Tour de FranceGeen Ronde van Frankrijk voor Julian Alaphilippe. De wereldkampioen is niet fit geraakt na zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. Michel Wuyts en bondscoach Sven Vanthourenhout, die vanaf vandaag tot de Grand Départ vooruitblikken op de Tour, laten zich uit over de niet-selectie van de Fransman.

10 reacties

 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  1 sprinter de kans geven voor de volle 100% dat is de tactiek,actratief wat heb je daaraan het is geen kermiskoers hè.
 • Marc Emiel

  2 maanden geleden
  Cavendish weet al een jaar dat hij dit jaar de tour niet zou rijden. Er is altijd gecommuniceerd dat Fabio zou rijden als hij niet ziek of gekwetst zou zijn. Met het aantrekken van Merlier weet Cavendish nu ook al dat hij voor volgend jaar een andere ploeg mag zoeken. Als ze hem nog ergens willen natuurlijk. In 2020 was hij nog aan het huilen omdat hij geen ploeg meer vond. Bij Lefevere heeft hij nog een topjaar mogen beleven. Hij had vorig jaar in Parijs moeten stoppen met de groene trui.
 • Rik Bogaert

  2 maanden geleden
  Wat is er aan de gang bij Quick Step? Interne oorlog?
 • nicole haeck

  2 maanden geleden
  Het wordt een spannende mooie Tour !!!!
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Ik ben een fan van het team van Lefevre. Maar ik heb plaatsvervangende schaamte als ik lees dat een renner op sociale media moet lezen dat hij n iet geselecteerd is. Een beetje takt zou zijn iedere wel of niet geselecteerde renner eerst inlichten voordat je ook maar iets op sociale media zet.
 1. BEKIJK. Een tevergeefse aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderende Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19
  Play
  Tour de France
  4

  BEKIJK. Een tevergeef­se aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderen­de Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19

  Net als de tiende etappe werd de negentiende rit tijdelijk geneutraliseerd door een demonstratie op het parcours. Op sportief spektakel was het even wachten. Tot Tadej Pogacar op 34 kilometer van de streep een ultieme aanval in petto had. Jumbo-Visma met vooral Wout van Aert riep hem snel tot de orde. Onze landgenoot werkte zich andermaal uit de naad voor zijn ploegmaats. Van Aert hield aan kop van het peloton Laporte uit de wind, die het nadien met een jump op en over Jasper Stuyven heerlijk afmaakte. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.