AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

“Welkom in het tijdperk Pogacar”: volgens columnist Thijs Zonneveld kunnen we niet meer om de dominantie heen

Tour de FranceSpannend om de eindzege was de Tour de France nooit. Dat zag ook columnist Thijs Zonneveld. Geen berg gezien na vijf dagen, maar iedereen wist toen al: tegen Tadej Pogacar is niets te beginnen. Wat betekent dat voor de toekomst? “Er is wel vaker van jonge Tourwinnaars gezegd dat ze de sport járenlang zouden domineren. Maar Pogacar is nog een klasse beter dan Ullrich en Bernal.” 

18 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 week geleden
  Pojacar is een uitstekend renner en maakt het verschil vooral in het hooggebergte . Vijf minuten nemen in de eindstand van de TDF is echter niet overweldigend gezien de zwakke tegenstand , dit in vergelijking met bijvoorbeeld De Giro . @ Johan Maddens : Wat heeft VDP dit jaar al bewezen ? Hij won weliswaar de Strada en een rit in de TDF . In alle ronden die hij reed gaf hij de pijp aan maarten . Pover resultaat voor een omhooggetilde subtopper .
 • pascal Vanderlinden

  1 week geleden
  NOEL CLAES Hij wint 2 x na mekaar de tour en dit doe je niet door andere ploegen je problemen te doen oplossen. Eventjes op rij zetten wint tijdrit en de 2 laatste zware bergritten wint hij ook in de laatste 4 dagen koers. Stel dat Wout zich niet had laten zakken voor ventoux dan had die zeker pogacar voor zich gehad. Ik zag Pogacar 3 weken in top 10 peloton en de rest toppers in zijn wiel. Kijk naar OS en herzie je oordeel :)
 • Patrick Brusseel

  1 week geleden
  Bernd, alles zal er van afhangen hoe Remco het hooggebergte verteert. Ik heb mijn twijfels terwijl ik denk dat Pogacar nog veel beter kan.
 • Yves Gysel

  1 week geleden
  Wat ik vooral indrukwekkend vond, is de manier waarop. Nooit tekenen van vermoeidheid bij Pogacar. Is net een machine. Is nog maar 22 jaar en al 2 Tour-zeges. Zelf een beste Remco kan daar niet tegen op. Niet normaal meer.
 • René Pijnacker

  1 week geleden
  Afwachten, ook eens zien hoe het loopt als Vingegaard als kopman start. Die moest nu in week 1 Roglic nog bijstaan.