Wéér net niet voor Van Aert: Dylan Groenewegen troeft de gele trui en Jasper Philipsen af

TourDylan Groenewegen heeft de derde rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Nederlander van Team BikeExchange was sneller dan onze landgenoten Van Aert en Philipsen. Wout van Aert behoudt wel zijn gele leiderstrui. Thuisrijder Magnus Cort kleurde de etappe door 130 kilometer alleen op kop te rijden.

30 reacties

 • Willem Leeuw

  2 maanden geleden
  Lage landen doen het goed. Groenewegen is het nog niet verleerd. En Jakobsen gelukkig ook niet. Wout is de beste allround renner en terechte gele en groene trui drager Als je 2e wordt en verschillende sprintkanonnen achter je laat is dat bijzonder knap.
 • Jan Janssens

  2 maanden geleden
  Eerst 5 seconden, dan een wiel, nu een banddikte. Dus morgen is het zeker prijs!
 • marc werbrouck

  2 maanden geleden
  Enkel de overwinning telt. De rest is larie en apekool. Jumbo gaat voor groen en geel. Wedden dat JV geen van beide truitjes zal hebben?
 • BART ROTTY

  2 maanden geleden
  Inderdaad Luc De Bruycker. Zonder die storing was Van Aert net die 2 cm eerder over de meet. Ongelooflijk dat onze commentatoren dat niet opmerken.
 • nicole haeck

  2 maanden geleden
  Het is altijd wat met Sagan als hij niet kan winnen, proficiat Wout met geel en groen.
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”