Van Aert als locomotief van de Jumbo-Vismatrein in de koninginnenrit van deze Tour.
Volledig scherm
Van Aert als locomotief van de Jumbo-Vismatrein in de koninginnenrit van deze Tour. © Photo News

Wat doet Van Aert in het slotweekend? “Na de cruciale rit van donderdag bekijken hoe we het aanpakken”

Tour de FranceOpdracht eens te meer volbracht. Wout van Aert zette Primoz Roglic mooi af in de finale op de Col de la Loze, waarna hij de kopman zijn gooi naar het geel nog kracht zag bijzetten. Van Aert: “Dit liegt niet.”

9 reacties

 • Thierry Ichau

  4 maanden geleden
  Ik zou mij sparen voor WK
 • Jacky Coolman

  4 maanden geleden
  Vraag me af wanneer de Groene-trui-drager over de eindmeet reed.
 • felix strackx

  4 maanden geleden
  Ik had toch graag geweten wie nu de beste is in de tijdrit, Roglic, Demoulin of Van Aert. Zondag zou ik aan de pure sprinters laten en dan zou ik inzetten op het WK tijdrijden. Want wereldkampioen op de weg, dat zal nooit gebeuren. Dat gaan de andere Belgskes Wout nooit gunnen.
 • Ferdy Noerens

  4 maanden geleden
  Schitterende renner toch ! GO Woutje !
 • eric reynebeau

  4 maanden geleden
  Wout kan zich misschien nog eens tonen op de Champs Elysees. De tijdrit kan hij volgens mij toch niet winnen tegen Roglic (te veel klimmen) en zich een beetje sparen voor het WK van komende week zondag zou niet slecht zijn.@ Marcus Camps . Wout moet voor alle andere tijdritspecialisten vertrekken wegens zijn klassering. Hoe kan hij dan weten dat hij voorsprong kwijtspeelt en laten lopen?
 1. Onze chef wielrennen zag dat de verbetenheid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassiekers”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen zag dat de verbeten­heid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassie­kers”

  De Belgen waren met vier mee in een kopgroep van twaalf, maar toch ging de ritzege in Champagnole naar een Deen. Geen van onze landgenoten had een antwoord in huis op de uitval van ritwinnaar Søren Kragh Andersen. Onze chef wielrennen vraagt zich af waarom de Belgen ook naast hun laatste kans grepen. “Kragh Andersen wilde het harder. Het wegwerpgebaar van Thomas De Gendt, dat het allemaal geen zin had, dat zei alles.”
 2. Belgen genekt door Kragh Andersen: “Heeft geen enkele kopbeurt gedaan”
  Play
  Tour de France

  Belgen genekt door Kragh Andersen: “Heeft geen enkele kopbeurt gedaan”

  De Belgen waren in groten getale aanwezig in de kopgroep die het uitvocht voor de ritzege, maar grepen naast de oppergaai. Stuyven, Van Avermaet en Naesen werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Geen van hen had een antwoord in huis op de aanval van Søren Kragh Andersen. Naesen meent dat de Deen te kloppen was. “We hebben 40 kilometer voorop gereden en hij heeft nul kopbeurten gedaan.”
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari