Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Waar liggen de limieten van succesmachine Wout van Aert? “Om zich om te scholen, zou hij een aanslag op zijn lichaamsbouw moeten plegen”

Tour de FranceNo, no, there’s no limit. Of toch? En waar ligt die dan bij Wout van Aert (25)? Kan hij op een dag, Geraint Thomas-gewijs, transformeren tot ronderenner? Ploegleider Merijn Zeeman en coach Marc Lamberts wikken en wegen. “Wout hoort alleszins bij de klassieke coureurs met het hoogste drempelvermogen.” Eén van de beste klimmers, zoniet dé beste, in zijn specifieke soort, met andere woorden.

  1. Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massasprint hier is bijna onvermijdelijk”
    Play
    Tour de France

    Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massa­sprint hier is bijna onvermijde­lijk”

    Greg Van Avermaet kleurde de slotetappe van de Tour de France. Onze landgenoot trok ten aanval met Maximilian Schachmann, Connor Swift en Pierre-Luc Périchon. Op vier kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend. “Het is altijd een beetje prestige om niet teruggepakt te worden, maar een sprint hier is bijna onvermijdelijk”, klonk het bij Van Avermaet, die graag wat renners extra in de kopgroep had. “We hebben het toch geprobeerd. En het WK? We kijken er allemaal naar uit. Wout van Aert heeft bevestigd dat hij goed bergop rijdt. Wie mijn favoriet in Imola is? Marc Hirschi.”