Matej Mohoric won zijn tweede rit in deze Tour in Libourne.
Volledig scherm
Matej Mohoric won zijn tweede rit in deze Tour in Libourne. © REUTERS

Vijfde ritzege voor Slovenië: aanvaller Mohoric voert bisnummer op in de Tour, Stuyven bijt in het zand

Tour de FranceMatej Mohoric heeft voor een bisnummer gezorgd in de Tour de France. De Sloveen zorgde na een dag in de aanval voor de derde ritzege van Bahrain-Victorious. Na de drie overwinningen van gele trui Tadej Pogacar is het ook al de vijfde etappezege voor Slovenië in deze Tour. Het peloton nam na een snelle aanloop een snipperdag en volgde op een twintigtal minuten.

7 reacties

 • Guido Volkaerts

  3 maanden geleden
  Dat vingertje voor de mond zal de toekomst uitwijzen maar voor nu zou ik maar wat nederig doen... Je maakt je er niet sympathieker door...
 • glenn wouters

  3 maanden geleden
  Cav weet zelf ook wel dat hij nog niet aan de enkels van Merckx komt. Maar hij wint wel zijn ritten. En zeggen dat er geen sprinters meer zijn in het peloton? Dan moet je de startlijst nog eens bekijken, maar met een objectieve bril.
 • Bernd Vaes

  3 maanden geleden
  Wat een saaie derde week! In de Pyreneeën gebeurde niets, op de verovering van de bergtrui door Pogacar na. En vandaag: helemaal niets te beleven! Wat was de eerste week uitstekend, dankzij Matthieu!
 • Franciscus Willy Nuyts

  3 maanden geleden
  Een sprinter zonder sprinters.Zonder renners win ik ook alle rondes in één jaar.Trouwens Merckx won alle truien in één ronde met voorsprong om na te gapen.
 • Kris Claes

  3 maanden geleden
  Zelfs met 35 zeges komt cavendish nog niet eens aan de knieën van Merckx. Dubbel aantal tours nodig gehad en nooit geel veroverd... nee het rijk der groten is niet voor cavendish