Chris Froome wordt knecht deze Tour.
Volledig scherm
Chris Froome wordt knecht deze Tour. © Photo News

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome wordt knecht: “Droom van ritwinst, maar wellicht wordt het bidons halen”

Tour de FranceLees de titel opnieuw. En denk er nu bij dat de woorden uit de mond van een viervoudige Tour de France-winnaar komen. Het zegt veel over Chris Froome (36). Over het niveau waarnaar hij is afgegleden. Over zijn liefde voor de sport.

14 reacties

 • Sonny Pollaere

  1 jaar geleden
  Doet me denken aan de mannen van lotto in de jaren 90 die niet geprepareerd waren.
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Knap dat Froome nog fietst op prof niveau, gezien wat hij heeft meegemaakt na zijn zware val,een normaal werkende zou in de invaliditeit terecht zijn gekomen.hoed af voor Froome.
 • Serge Aernoudt

  1 jaar geleden
  Voor vijf miljoen zou ik ook mijn trots opzij kunnen zetten. Is mooi mee genomen, ik zou het ook doen.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Veel profs die dit maar niet meer kunnen hebben geen contract meer , Froome krijgt 5 miljoen om niets meer te kunnen. Ik hoop alleen als hij bidons ophaalt dat hij er nog mee vooraan geraakt bij zijn ploegmaten.
 • David Boon

  1 jaar geleden
  Een groot kampioen die voor zijn team blijft werken/strijden. En ja, als er in zijn contract 5 miljoen staat… dan werd dat destijds overeengekomen en dan geniet hij er vandaag nog van. Je kan hem geen ongelijk geven dat hij voor te doen wat hij graag doet…veel geld krijgt
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”