Volledig scherm
© Photo News

Vanendert hard voor Tourorganisatie na valpartij Gilbert: "Signalisatie in deze Tour is nul"

Tour de FranceJelle Vanendert (Lotto Soudal) toonde zich in de zestiende Tourrit door mee te gaan in de vroege vlucht. Hij zou uiteindelijk als dertiende finishen, op 2:09 van winnaar Julian Alaphilippe. Vanendert voelde zich in de Alpen niet al te best en was blij dat hij zich vandaag wel in de kijker kon rijden.

  1. Onze chef wielrennen zag dat de verbetenheid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassiekers”
    PREMIUM
    Tour de France

    Onze chef wielrennen zag dat de verbeten­heid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassie­kers”

    De Belgen waren met vier mee in een kopgroep van twaalf, maar toch ging de ritzege in Champagnole naar een Deen. Geen van onze landgenoten had een antwoord in huis op de uitval van ritwinnaar Søren Kragh Andersen. Onze chef wielrennen vraagt zich af waarom de Belgen ook naast hun laatste kans grepen. “Kragh Andersen wilde het harder. Het wegwerpgebaar van Thomas De Gendt, dat het allemaal geen zin had, dat zei alles.”