Greg Van Avermaet.
Volledig scherm
Greg Van Avermaet. © BELGA

Van Avermaet begrijpt niet-selectie voor de Tour niet: “Ploeg vond blijkbaar dat ik niet goed genoeg bergop reed”

Tour de FranceGreg Van Avermaet zit niet in de selectie van AG2R-Citroën voor de Tour de France. De 37-jarige Oost-Vlaming nam in het verleden al negen keer deel aan de Tour en was er sinds 2014 onafgebroken bij. Zelf vindt hij zijn niet-selectie “een grote verrassing”, zo zei Van Avermaet net. “Het was niet leuk om dat nieuws te vernemen, nee.”

49 reacties

 • Johan Verbiest

  6 uur geleden
  This topsport op het hoogste niveau,jonge renners rijden een paar km sneller dan zijn generatie,wie zijn wij om te zeggen dat hij er beter mee zou stoppen...Greg zal het zelf wel uitmaken wanneer het moment er is..
 • Michael Dubois

  2 dagen geleden
  Als sportman is er een tijd van komen en gaan alleen is dat voor een sportman niet zo evident om het aan je zelf toe te geven en dat is de eerst stap en die moet hij nog zetten. Met die nieuwe lichting denk ik niet dat hij nog een prijs zal rijden of podium. tijd zal em wem wijzer maken. Voor de rest is het een prachtige wielrenner met een heel mooi palmares en we zagen hem graag gaas geven :-).
 • Thierry Van Doninck

  2 dagen geleden
  Ik dacht dat die al 2 jaar gestopt was °_°
 • Antoine Van De Velde

  2 dagen geleden
  Resultaten van Greg in de klassiekers 2022 met telkens ruim 150 renners aan de start. Omloop plaats 3 Strade --41 San-Remo -- 35 Wevelgem -- 17 DDVL-- 16 RVVL - 15 Amstel - 24
 • Mieke Ponet

  2 dagen geleden
  Als men ziet wat hij allemaal heeft gewonnen dan kan men daar en voor hem alleen maar respect voor hebben, maar er is een tijd dat het over is en op zijn 37ste zal er niet veel meer gewonnen worden.