Tadej Pogacar sloeg een dubbelslag in Longwy.
Volledig scherm
Tadej Pogacar sloeg een dubbelslag in Longwy. © BELGA/AFP

Van Aert kleurt de etappe met monstervlucht, maar Pogacar neemt het geel over na imposante sprint bergop

Tour de FranceTadej Pogacar (23) heeft de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Sloveen van UAE-Team Emirates was duidelijk de sterkste in een sprint bergop. Pogacar neemt ook het geel over van Wout van Aert, die de etappe kleur gaf met een monstervlucht van meer dan 130 kilometer.

93 reacties

 • Robin Bruyninckx

  7 maanden geleden
  Tactiek van jumbo en van aert is begrijpelijk hoor. Van aert moet enkele minuten achterstand hebben zodat ze hem laten rijden in een lange vlucht. Zo neemt hij de druk weg bij de rest van het team en kans op ritwinst
 • Patrick Vriends

  7 maanden geleden
  De winnaar is bekend na vandaag loempe Wout !
 • Pieter Vandenbergh

  7 maanden geleden
  Aan zij die denken dat TDF voorbij is... Denk dat Vinegard nog gaat verrassen...deed Pogacar vorig jaar ook al kraken (maar niet barsten).
 • Jan Roegiers

  7 maanden geleden
  Jumbo-Visma heeft vandaag nog eens lik op stuk gekregen. Ze leren het niet hé. En al zo vroeg in de tour.
 • Wim Van Kooten

  7 maanden geleden
  Jumbo-Visma is de enige ploeg die nog probeert om er iets van te maken door de ploeg van Pogacar aan te vallen. Alle andere ploegen laten zich als brave schaapjes naar de slachtbank leiden. Er werd wel degelijk onrust gezaaid bij de ploegleiders van UAE. Van Aert heeft er een schitterende afscheidstournee van gemaakt en kan nu in het groen verder. Vanaf nu zal die andere beste renner ter wereld heersen. Wat een fenomeen, Pogacar!