Tadej Pogacar sloeg een dubbelslag in Longwy.
Volledig scherm
Tadej Pogacar sloeg een dubbelslag in Longwy. © BELGA/AFP

Van Aert kleurt de etappe met monstervlucht, maar Pogacar neemt het geel over na imposante sprint bergop

Tour de FranceTadej Pogacar (23) heeft de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Sloveen van UAE-Team Emirates was duidelijk de sterkste in een sprint bergop. Pogacar neemt ook het geel over van Wout van Aert, die de etappe kleur gaf met een monstervlucht van meer dan 130 kilometer.

93 reacties

 • Robin Bruyninckx

  5 maanden geleden
  Tactiek van jumbo en van aert is begrijpelijk hoor. Van aert moet enkele minuten achterstand hebben zodat ze hem laten rijden in een lange vlucht. Zo neemt hij de druk weg bij de rest van het team en kans op ritwinst
 • Patrick Vriends

  5 maanden geleden
  De winnaar is bekend na vandaag loempe Wout !
 • Pieter Vandenbergh

  5 maanden geleden
  Aan zij die denken dat TDF voorbij is... Denk dat Vinegard nog gaat verrassen...deed Pogacar vorig jaar ook al kraken (maar niet barsten).
 • Jan Roegiers

  5 maanden geleden
  Jumbo-Visma heeft vandaag nog eens lik op stuk gekregen. Ze leren het niet hé. En al zo vroeg in de tour.
 • Wim Van Kooten

  5 maanden geleden
  Jumbo-Visma is de enige ploeg die nog probeert om er iets van te maken door de ploeg van Pogacar aan te vallen. Alle andere ploegen laten zich als brave schaapjes naar de slachtbank leiden. Er werd wel degelijk onrust gezaaid bij de ploegleiders van UAE. Van Aert heeft er een schitterende afscheidstournee van gemaakt en kan nu in het groen verder. Vanaf nu zal die andere beste renner ter wereld heersen. Wat een fenomeen, Pogacar!
 1. BEKIJK. De veelzeggende blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individuele tijdrit
  Play
  Tour de France
  26

  BEKIJK. De veelzeggen­de blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individue­le tijdrit

  Een emotionele Wout van Aert won de individuele tijdrit in de Tour de France - wereldkampioen Filippo Ganna trok grote ogen bij het zien van de knalprestatie van de Belg. Van Aert zag dan weer hoe Jonas Vingegaard, die als een komeet van start ging, heel wat risico’s nam en bijna ten val kwam. De geletruidrager werd finaal tweede. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de voorlaatste dag in de Tour de France.
 2. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”