Jasper Philipsen was dit jaar de snelste op de Champs-Elysées.
Volledig scherm
Jasper Philipsen was dit jaar de snelste op de Champs-Elysées. © ANP / EPA

Tour de France van 2024 eindigt met tijdrit in Nice

Tour de FranceDe laatste etappe van de Tour de France 2024 is een tijdrit en die eindigt niet in Parijs, maar in Nice. Dat hebben de stad Nice en de organisatoren van de bekendste rittenkoers ter wereld donderdag bekendgemaakt. Reden waarom er voor het eerst sinds 1905 niet in Parijs geëindigd wordt, zijn de Olympische Spelen die een week na het einde van de Tour in de Franse hoofdstad van start gaan.

2 reacties

 • Liliane Wuyts

  2 maanden geleden
  Goed idee, ik zou toch ook een ploegentijdrit inlassen. Spijtig dat dat er niet meer bij is.
 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  hopelijk blijft het zo laatste rit zou altijd een tijdrit moeten zijn anders is het maar een rit voor de show zoals nu
 1. Michel Wuyts laat zijn licht schijnen over het Tour-parcours en mogelijke deelname van Evenepoel: “Wacht met die Tour, ga eerst naar de Giro”
  Play
  Tour de France
  24

  Michel Wuyts laat zijn licht schijnen over het Tour-par­cours en mogelijke deelname van Evenepoel: “Wacht met die Tour, ga eerst naar de Giro”

  Wat met Remco Evenepoel? En welke keuze(s) moet Wout van Aert maken? Nu het parcours voor de Tour de France van 2023 bekend is, kan onze wieleranalist Michel Wuyts zich buigen over die vragen. Over Evenepoel is Wuyts stellig. “Ik denk dat hij als topatleet de Tour aankan. Maar ik denk niet dat zijn ploeg al op zo'n punt staat om die Tour te controleren. Daarom zeg ik: wacht met die Tour en ga eerst naar de Giro.” Wout van Aert en zeker ook Jasper Philipsen zullen zich volgens analist dan weer in de handen wrijven bij het zien van het Tour-parcours. En zeker ook enkele klassementsmannen met hen. Welke? Bekijk het in onderstaande video’s.