Tom Boonen ziet wind als bepalende factor vandaag: “Aankomst is weggelegd voor sterke mannen”

Tour De FranceEtappe vijf in de Ronde van Frankrijk leidt ons vandaag naar Privas. Een nieuwe kans voor de sprinters, want veel bergen moeten er niet worden overwonnen. Volgens Tom Boonen zal de wind een belangrijke factor worden vandaag. “Een aankomst die weggelegd is voor sterke mannen”, dus hij ziet Van Avermaet vandaag zeker kans maken. Maar zijn favoriet? “Peter Sagan.” 

  1. Eddy Merckx over het WK-parcours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”
    Play
    Wielrennen

    Eddy Merckx over het WK-par­cours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”

    Volgend jaar mag België het WK wielrennen nog eens organiseren. Het parcours voor de wegrit om de regenboogtrui werd deze voormiddag voorgesteld in het bijzijn van onder andere Eddy Merckx. Hij ziet een parcours op maat van Belgen als Wout van Aert. “Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”