Roglic.
Volledig scherm
PREMIUM
Roglic. © AFP

Roglic en Jumbo-Visma duwen favorietenrol (iets te makkelijk) van zich af: “Laat Pogacar en co. maar controleren”

Tour De France‘The Revenge’. Na de dramatische plotwending van vorig jaar zou het zomaar de filmaffiche van de Tour 2021 kunnen zijn. Zelf drijft hij niet op wraak, zegt Primoz Roglic (31). Maar hij en zijn team hebben wel een les geleerd. “Pogacar is topfavoriet. De bal ligt in het kamp van UAE.”

3 reacties

 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Koersen doe vooral met uw hoofd de benen doen de rest .Roglic kan niet alleen rijden dat al meer dan één keer bewezen. Pogacar is completer en wint de ronde opnieuw!
 • ROGER DEPREZ

  1 jaar geleden
  Een logische redenering als men kijk naar verleden jaar, vanaf de eerste meters tot het einde de koers gecontroleerd en niet gewonnen, slim zijn is iets ander en hopelijk hebben ze hun les geleerd dat het niet altijd lukt ook als de renners zich te pleuris rijden voor de kopman.
 • Jacqueline Hofman

  1 jaar geleden
  Jumbo moet verstandiger rijden en Ineos het werk laten doen om Pogacar te counteren.
 1. BEKIJK. Een tevergeefse aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderende Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19
  Play
  Tour de France
  4

  BEKIJK. Een tevergeef­se aanval van Pogacar, Stuyven die het hoofd in extremis buigt en een glunderen­de Van Aert die werkte voor winnaar Laporte: de momenten van rit 19

  Net als de tiende etappe werd de negentiende rit tijdelijk geneutraliseerd door een demonstratie op het parcours. Op sportief spektakel was het even wachten. Tot Tadej Pogacar op 34 kilometer van de streep een ultieme aanval in petto had. Jumbo-Visma met vooral Wout van Aert riep hem snel tot de orde. Onze landgenoot werkte zich andermaal uit de naad voor zijn ploegmaats. Van Aert hield aan kop van het peloton Laporte uit de wind, die het nadien met een jump op en over Jasper Stuyven heerlijk afmaakte. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.