Rennersprotest in Tour: peloton staat (met dank aan Greipel) stil bij start, beginfase aan slakkengangetje afgewerkt

Tour de FranceHommeles in de Tour. Het peloton stond vandaag een minuut stil bij de officiële start, een protestactie nadat heel wat renners ten val kwamen. Ook werd de eerste 10 kilometer van de etappe aan een slakkengangetje afgewerkt. Maar een indrukwekkende actie was het allerminst.

94 reacties

 • Pascal de haes

  2 jaar geleden
  Schaf de oortjes af én ben er zeker van dat er minder gevallen wordt als je ziet in reportages hoe de sportdirecteusr te keer gaan én hun renners ophitsen zodat ze risico s nemen die niet verantwoordt zijn
 • wim rooyakkers

  2 jaar geleden
  Vallen hoort inderdaad bij wielrennen, waarom protesteren ze nooit tijdens de voorjaarsklassiekers,extreem smalle wegen ,waar prikkeldraad op 1,50 meter van de weg staat,of de slechte kasseien stroken waar amper fatsoenlijk op gefietst kan worden.niet zeuren mannen.
 • Alan Janssen

  2 jaar geleden
  Kan weinig begrip hebben voor de actie. Het is wielrennen op de weg... maar alles moet aangepast worden voor de heertjes. Het zijn er gewoon teveel en de belangen te hoog.
 • Patrick Vandeputte

  2 jaar geleden
  Er staan ook remmen op hun fiets. Misschien moeten ze die ook eens gebruiken in bepaalde omstandigheden.
 • Patrick Brusseel

  2 jaar geleden
  Luc Vanuytsel, in de Giro waren er ook een aantal topfavorieten na een paar dagen naar huis ….. na, juist, valpartijen. Vergeten waarom Remco moest opgeven ? Tour de France blijft de belangrijkste ronde. Ben nu al zenuwachtig voor de rit van 7 juli in mijn geliefde Ventoux gebied.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”