Remco Evenepoel
Volledig scherm
Remco Evenepoel © Photo News

Remco Evenepoel: “Dat renners van 22 jaar de Tour winnen, is motiverend”

Tour de FranceOok Remco Evenepoel (20) heeft met grote ogen gekeken naar de prestatie van Tourwinnaar Tadej Pogacar. De 22-jarige Sloveen won de Ronde van Frankrijk na een ware krachttoer in de slottijdrit. En dat één jaar na de triomftocht van Egan Bernal (23), eveneens een generatiegenoot van Evenepoel. “Dit werkt motiverend”, vertelt het toptalent van Deceuninck-Quick.Step aan de RTBF. 

 1. Iron Man op een vulkaan, ‘El Simpatico’ Naesen en een kranige ‘Sesjanseneir’: de meest memorabele momenten van onze Tour-journalisten
  Play
  Tour de France

  Iron Man op een vulkaan, ‘El Simpatico’ Naesen en een kranige ‘Sesjansen­eir’: de meest memorabele momenten van onze Tour-journalis­ten

  De Tour zit erop, ook voor onze journalisten. Het werd door de omstandigheden een atypische Ronde van Frankrijk, maar ook een memorabele editie. Door de fabelachtige tijdrit van Tadej Pogcar én door heel wat andere momenten die zullen bijblijven. Onze Tour-journalisten pikken er elk ééntje uit dat ze niet snel zullen vergeten.
 2. Remco Evenepoel spreekt voor het eerst sinds zijn zware crash in Lombardije: “Ik herinner me alles nog, van de eerste tot de laatste seconde”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Remco Evenepoel spreekt voor het eerst sinds zijn zware crash in Lombardije: “Ik herinner me alles nog, van de eerste tot de laatste seconde”

  Remco Evenepoel (20) kroop bij zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije door het dunste oog van de dunste naald. Maar hey, daar piekert hij niet langer over. De doorzetter in hem denkt positief, vecht terug, werkt keihard. Met de stellige intentie om straks opnieuw de pannen van het dak te koersen. Voor het eerst doet Evenepoel het volledige verhaal.
 1. Belgen genekt door Kragh Andersen: “Heeft geen enkele kopbeurt gedaan”
  Play
  Tour de France

  Belgen genekt door Kragh Andersen: “Heeft geen enkele kopbeurt gedaan”

  De Belgen waren in groten getale aanwezig in de kopgroep die het uitvocht voor de ritzege, maar grepen naast de oppergaai. Stuyven, Van Avermaet en Naesen werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Geen van hen had een antwoord in huis op de aanval van Søren Kragh Andersen. Naesen meent dat de Deen te kloppen was. “We hebben 40 kilometer voorop gereden en hij heeft nul kopbeurten gedaan.”