Greg Van Avermaet
Volledig scherm
Greg Van Avermaet © Photo News/VTM

Relaas van de zestien knotsgekke uren van ‘niet-wel-niet’-Tourganger Greg Van Avermaet: “Ik had mijn steunkousen al aan”

Tour de FranceNiet. Misschien wel. Maar dan toch definitief niet. Waren dát nog eens ‘Touren’ zeg, Greg Van Avermaet (37). Geen Douce France dus. Wel Viva España! Op vakantie, met Ellen en de meisjes. Het relaas van zestien knotsgekke uren.

5 reacties

 • Ronny Cockuyt

  5 maanden geleden
  Die gasten hebben altijd nog een mooie startpremie hoor,Ik zeg dat al lang van wat loopt die daar nog te doen, kon in de laatste jaren geen koers rond de kerktoren meer winnen. Was goed maar dat is al jaren gedaan.
 • Peeters Francis

  5 maanden geleden
  Greg moet stilaan aan zijn wielerpensioen denken. Hij heeft een palmares om fier op te zijn.
 • Reygaerts raf

  5 maanden geleden
  Geen gemis. Een Renner die al langer op retour is
 • Ricci Latte

  5 maanden geleden
  Greg toch, wat een commotie om niets... je had beter op tijd jou fiets aan de haak gehangen ipv steeds te blijven proberen (en te falen) om nog iets te tonen... er is nu éénmaal een tijd van komen en van gaan!
 • Claude Broucker-Briké

  5 maanden geleden
  Van Avermaet is beter thuis! Dit jaar niets bijzonders gepresteerd!
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”
 2. DE EINDAFREKENING. Wout van Aert pakte meer prijzengeld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard
  Play
  Tour de France
  19

  DE EINDAFREKE­NING. Wout van Aert pakte meer prijzen­geld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard

  Jumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld verzameld in de Tour de France 2022. Het Nederlandse team heeft met Jonas Vingegaard de eindwinnaar en de winnaar van het bergklassement in de rangen, net als groene trui Wout van Aert. De eindzege leverde Vingegaard liefst 500.000 euro op en ook Van Aert klokt af op een zéér mooi eindbedrag.
 3. BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit
  Play
  Tour de France
  3

  BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit

  Het doek over de Ronde van Frankrijk 2022 is vandaag gevallen met traditionele slotrit naar de Champs-Elysées. Naar goede gewoonte werd er wat gedold, gepraat en - in het winnende kamp van Jumbo-Visma - champagne gedronken. Wout van Aert sprintte niet mee, maar liet zich wel in het begin zien met een schijnaanval met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Die laatste probeerde het ook nog eens op de Champs-Elysées, maar de onvermijdelijke massasprint kwam er toch. En daarin stond er geen maat op de katterappe Jasper Philipsen. Bekijk hierboven de momenten van de 21ste etappe.