Volledig scherm
© Photo News

REACTIES. Devenyns bekijkt finale op smartphone supporter, Declercq: “Alaphilippe is een superkerel, we zijn heel blij voor hem”

Tour de FranceJulian Alaphilippe heeft een dubbelslag geslagen in de Tour. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step won de tweede rit én pakte het geel. Ploegmaat Dries Devenyns vond het zo spannend dat hij de finale op de smartphone van een supporter bekeek. Tim Declercq was blij voor Alaphilippe: “Toen ik hem op het grote scherm op het podium zag staan, was dat een grote ontlading.” Greg Van Avermaet won de sprint van de achtervolgers en werd vierde. “Ik ben wel wat teleurgesteld.”

 1. UCI-voorzitter Lappartient trots op wielersport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespecteerd wordt”
  Play
  Tour de France

  UCI-voorzitter Lappar­tient trots op wieler­sport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespec­teerd wordt”

  Ook UCI-voorzitter David Lappartient zakte af naar Antwerpen voor de voorstelling van het parcours van het WK wielrennen van 2021. De Fransman verwacht een spectaculaire koers en kansen voor de Belgen. Voorts had hij het vanmorgen ook even over de Tour de France, die uiteindelijk gewoon Parijs haalt. “Dat maakt me enorm trots.”
 2. Onze chef wielrennen zag dat de verbetenheid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassiekers”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen zag dat de verbeten­heid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassie­kers”

  De Belgen waren met vier mee in een kopgroep van twaalf, maar toch ging de ritzege in Champagnole naar een Deen. Geen van onze landgenoten had een antwoord in huis op de uitval van ritwinnaar Søren Kragh Andersen. Onze chef wielrennen vraagt zich af waarom de Belgen ook naast hun laatste kans grepen. “Kragh Andersen wilde het harder. Het wegwerpgebaar van Thomas De Gendt, dat het allemaal geen zin had, dat zei alles.”