Photo News
Volledig scherm
© Photo News

REACTIES. Devenyns bekijkt finale op smartphone supporter, Declercq: “Alaphilippe is een superkerel, we zijn heel blij voor hem”

Tour de FranceJulian Alaphilippe heeft een dubbelslag geslagen in de Tour. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step won de tweede rit én pakte het geel. Ploegmaat Dries Devenyns vond het zo spannend dat hij de finale op de smartphone van een supporter bekeek. Tim Declercq was blij voor Alaphilippe: “Toen ik hem op het grote scherm op het podium zag staan, was dat een grote ontlading.” Greg Van Avermaet won de sprint van de achtervolgers en werd vierde. “Ik ben wel wat teleurgesteld.”

0 reacties

  1. Ploegleider Allan Peiper emotioneel dag na magistrale Tourwinst Pogacar: “Een meesterwerk van geluk”
    Play
    Tour de France

    Ploeglei­der Allan Peiper emotioneel dag na magistrale Tourwinst Pogacar: “Een meester­werk van geluk”

    Als er één iemand het stukje wielergeschiedenis op La Planche des Belles Filles intens beleefde, was het Allan Peiper wel. Voor de Australische ploegleider van Tadej Pogacar was het al een half mirakel dat hij de start van de Tour in Nice haalde, nadat hij na eindeloze chemokuren prostaatkanker overwon. “Ik heb heel veel traantjes gelaten na de finish zaterdag... Echt geweldig”, aldus een geëmotioneerde Peiper vandaag bij VTM Nieuws.