8 juliu 1971: Luis Ocaña aan de leiding voor Lucien Van Impe en Joop Zoetemelk op weg naar Orcières-Merlette, waar Ocaña zich in het geel hees.
Volledig scherm
PREMIUM
8 juliu 1971: Luis Ocaña aan de leiding voor Lucien Van Impe en Joop Zoetemelk op weg naar Orcières-Merlette, waar Ocaña zich in het geel hees. © AFP

Orcières-Merlette, waar Eddy Merckx en Lucien Van Impe in 1971 oplawaai kregen van Ocaña: “We krijgen vuurwerk”

Tour de FranceOrcières-Merlette. Waar Eddy Merckx en Lucien Van Impe ooit samen geschiedenis schreven. Vandaag het decor voor de eerste ‘Slag der Titanen’. Van Impe: “Wie Roglic klopt, wint deze Tour.” Merckx: “Doe mij maar Bernal. De betere klimmer.”

  1. UCI-voorzitter Lappartient trots op wielersport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespecteerd wordt”
    Play
    Tour de France

    UCI-voorzitter Lappar­tient trots op wieler­sport: “Dat we Parijs halen, bewijst dat ons protocol grondig is én gerespec­teerd wordt”

    Ook UCI-voorzitter David Lappartient zakte af naar Antwerpen voor de voorstelling van het parcours van het WK wielrennen van 2021. De Fransman verwacht een spectaculaire koers en kansen voor de Belgen. Voorts had hij het vanmorgen ook even over de Tour de France, die uiteindelijk gewoon Parijs haalt. “Dat maakt me enorm trots.”