ASO
Volledig scherm
© ASO

Ook vandaag geen beterschap bij Van der Poel, die al snel gelost werd: “Paar keer gedacht aan afstappen”

Tour de FranceOok vandaag geen kentering bij Mathieu van der Poel (27). De Nederlander werd al in de eerste kilometers uit de wielen gereden en beleefde zo opnieuw een calvarietocht. “Als het morgen weer zo gaat, blijf ik niet nog een dag aanklampen.”

20 reacties

 • Gino Van Rompaey

  5 maanden geleden
  VDP heeft in de Giro te veel de show willen stelen door altijd maar aan te vallen waardoor hij nu een zware terugval krijgt tegen de absolute wereldtop
 • ANDRE AERTS

  5 maanden geleden
  Pogacar zou nooit toelaten dat ze meer dan 3 min. zouden nemen ook al was dat een kopgroep van 20 met nog 2 ploegmaats van Jumbo erbij. Pogacar zij: "het is Van Aert daar in die kopgroep met 3min en nu is het genoeg". En de achtervolging begon.
 • linda van landeghem

  5 maanden geleden
  Nog nooit zag ik een gele trui zo in de aanval gaan in een haast vlakke rit. Weer een uitzonderlijke daad van Wout. Met een grotere kopgroep en zeker met een teamgenoot had hij het zaakje geklaard. Nu is er niets nefast gebeurd. Het is aan Roglic en Vingegaard om hun job te doen en het geel te pakken. Wout kan recupereren en na de rustdag verder voor het groen strijden en mogelijk nog een tweetal ritten winnen. Morgen was hij het geel sowieso kwijt. Vandaag heeft hij het geel geshowed.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  De mannen die vroeger meerdere rondes reden die reden gewoonlijk alleen maar rondes (behalve Merckx). Sommigen reden zelfs alleen maar de Tour en wat na criteriums. En Merckx bleek na 32 toch ook opgebrand. Terwijl renners als Zoetemelk doorgingen tot hun 41 en Poulidor op zijn 38 nog tweede werd in een WK, geklopt door Merckx in de spurt.
 • patrick isenborghs

  5 maanden geleden
  2 grote rondes vlak na elkaar is een beetje van het goeie teveel voor iemand die al een slechte winter achter de rug had met blessures .Stoppen en zich toeleggen op het na sezioen zoals het WK zou beter zijn
 1. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”
 1. Ouders van Vingegaard vieren Tourzege emotioneel met dorpsbewoners in Hillerslev: “Jonas zal nu niet denken dat hij de koning is, hoor”
  Play
  PREMIUM
  Tour de France
  10

  Ouders van Vingegaard vieren Tourzege emotioneel met dorpsbewo­ners in Hillerslev: “Jonas zal nu niet denken dat hij de koning is, hoor”

  Jonas Vingegaard kon de ‘good vibes’ vanuit zijn heimat in het Deense dorpje Hillerslev tot in Frankrijk voelen. De inwoners verzamelden dit weekend in een feesttent om zijn Tour de France-zege op groot scherm te volgen. Ouders Claus en Karina omarmden elkaar na de tijdrit met tranen in de ogen. “Het hele dorp is even trots als wij.”