Carapaz en Kwiatkowski.
Volledig scherm
PREMIUM
Carapaz en Kwiatkowski. © AFP

Onze chef wielrennen ziet Ineos eer redden en zoekt naar verklaring voor desastreuze Tour: “Omdat ze ook gewoon maar mensen zijn, en geen robots?”

Tour de FranceDe eer is gered voor Ineos Grenadier. Op een haast onuitgegeven manier reden Michal Kwiatkowski en Richard Carapaz hand in hand over de streep. Het was liefst 34 jaar geleden dat een rit in de Tour op deze manier eindigde. Een deugddoende zege in een Ronde van Frankrijk waar de Britse pletwals van weleer veel meer van verwacht had. “Stuurde manager Dave Brailsford de verkeerde renners naar de Tour? Of is het toch simpeler dan dat?”, vraagt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zich af. 

 1. Zet Van Aert in slotweekend kroon op het werk? “La Planche des Belles Filles? Champs Élysées? We zien wel, maar het klinkt allebei mooi”
  Play
  Tour de France

  Zet Van Aert in slotweek­end kroon op het werk? “La Planche des Belles Filles? Champs Élysées? We zien wel, maar het klinkt allebei mooi”

  Wout van Aert werd vandaag dus heel knap derde in een Alpenrit met 5.000 hoogtemeters en bovendien nam hij met zijn ploegmaats van Jumbo-Visma opnieuw een lastige horde in de strijd om het geel van Primoz Roglic. Zelf dan maar de kroon op het werk zetten in het slotweekend? “We zien morgen wel hoe we het verder aanpakken.”
 2. Verschillende tijdritpakken van Roglic en Van Aert ‘talk of the town' in Tour: “En plots naaien ze je even snel in een pakje van de organisatie”
  Tour de France

  Verschil­len­de tijdritpak­ken van Roglic en Van Aert ‘talk of the town' in Tour: “En plots naaien ze je even snel in een pakje van de organisa­tie”

  Ook vandaag weer heel wat ogen op Jumbo-Visma in de Tour. Primoz Roglic kan zijn eindzege veiligstellen en tegelijk misschien een gooi doen naar de dagzege. Daarvoor moet hij wel afrekenen met ploegmaats Wout van Aert en Tom Dumoulin, die in tegenstelling tot Roglic in het tijdritpak van de ploeg kunnen rijden. Roglic start als gele trui in een pak dat aangeleverd werd door de organisatie. En dat kan wel een verschil maken.