Onze chef wielrennen over de Belgen in de Tour, onder wie Thomas De Gendt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef wielrennen over de Belgen in de Tour, onder wie Thomas De Gendt. © PN/HLN

Onze chef wielrennen ziet hoe de Belgen zonder Van Aert tot dusver te afwezig waren in de Tour: “Au revoir, merci en tot volgend jaar”

Tour de FranceWout van Aert presteert op topniveau in deze Tour de France. Maar wat met de andere Belgen? Veel hebben we ze nog niet gezien, vindt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. “Hoe zou Thomas De Gendt zich voelen?”

5 reacties

 • vanrobaeys franky

  6 maanden geleden
  het was een tour voor klimmers en we hebben er geen (al jaren ) dus nu niet janken dat er geen belgen zijn te zien . wachten tot de klassiekers
 • bernard deplacie

  6 maanden geleden
  De Ghent geeft 90' voorop gereden en zit in een mini ploeg met de beste sprinter. Benoot zwaar gevallen maar toch reeds 2x mee in ontsnapping. Stuyven 3x top vijf. V Avermaet 1x ontsnapping Naessens is minder. En de rest moet rijden voor ploeg.
 • Willy Van Craen

  6 maanden geleden
  Het zijn de jonge gasten die nu de prijzen pakken zoals het spreekwoord zegt "geen woorden maar daden". Zij komen ook even voor de camera. De grote sterren zijn afwwezig.
 • Johan Maddens

  6 maanden geleden
  Als je ziet dat Bernal , Quintana , Pinot en noem maar op lossen door het tempo van Wout , dat zegt genoeg !
 • Jan Rottiers

  6 maanden geleden
  Tot vandaag zijn er maar twee Belgische renners die fierheid verdienen. Wout en Remco. Merlier kan mij zeker bekoren. Voor de rest een hoop meelopers en hun verhalen telkens na een rit in deze Tour doen mij luid lachen. NUL zonder Wout !
 1. Onze chef wielrennen zag dat de verbetenheid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassiekers”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen zag dat de verbeten­heid ontbrak bij de Belgen: “Over hun lijk dat ze Kragh Andersen laten rijden in de klassie­kers”

  De Belgen waren met vier mee in een kopgroep van twaalf, maar toch ging de ritzege in Champagnole naar een Deen. Geen van onze landgenoten had een antwoord in huis op de uitval van ritwinnaar Søren Kragh Andersen. Onze chef wielrennen vraagt zich af waarom de Belgen ook naast hun laatste kans grepen. “Kragh Andersen wilde het harder. Het wegwerpgebaar van Thomas De Gendt, dat het allemaal geen zin had, dat zei alles.”
 2. Feest bij Jumbo-Visma: Roglic op weg naar Tourwinst, Van Aert derde in laatste Alpenrit
  Tour de France

  Feest bij Jum­bo-Vis­ma: Roglic op weg naar Tourwinst, Van Aert derde in laatste Alpenrit

  Primoz Roglic is goed op weg om zijn eerste Ronde van Frankrijk te winnen. De Sloveen kwam niet in de problemen in de laatste Alpenrit, waarin een sterke Wout van Aert naar de derde plaats sprintte. De ritzege in La Roche-sur-Foron was voor Michal Kwiatkowski. De Poolse ex-wereldkampioen reed samen met ploegmaat Richard Carapaz naar de meet en mocht als eerste de finish overschrijden. Bij de favorieten waren Adam Yates en Rigoberto Uran de grote verliezers.
 1. Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massasprint hier is bijna onvermijdelijk”
  Play
  Tour de France

  Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massa­sprint hier is bijna onvermijde­lijk”

  Greg Van Avermaet kleurde de slotetappe van de Tour de France. Onze landgenoot trok ten aanval met Maximilian Schachmann, Connor Swift en Pierre-Luc Périchon. Op vier kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend. “Het is altijd een beetje prestige om niet teruggepakt te worden, maar een sprint hier is bijna onvermijdelijk”, klonk het bij Van Avermaet, die graag wat renners extra in de kopgroep had. “We hebben het toch geprobeerd. En het WK? We kijken er allemaal naar uit. Wout van Aert heeft bevestigd dat hij goed bergop rijdt. Wie mijn favoriet in Imola is? Marc Hirschi.”
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"