Ook Dylan Teuns krijg de politie onder de vloer in het kader van een onderzoek naar Bahrain-Victorious.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Dylan Teuns krijg de politie onder de vloer in het kader van een onderzoek naar Bahrain-Victorious. © Photo News

Onze chef wielrennen ziet dat we altijd met twee woorden moeten spreken: “Zeggen dat een nieuw dopingspook boven deze Tour hangt is overdreven, maar toch...”

Tour de FranceDe ploeg Bahrain-Victorious is het onderwerp van onderzoek door de Franse politie. Begin deze week was er nog een huiszoeking bij Dylan Teuns, gisteren viel de Deense politie in opdracht van de onderzoeksrechter van Marseille binnen in het hotel van de ploeg in Kopenhagen. Onze chef wielrennen kadert de gebeurtenissen. “De actie van de onderzoeksrechter in Marseille kan misschien dienen als een wake-upcall.”

11 reacties

 • Rudi Maes

  1 maand geleden
  ALTIJD heeft er doping in de koers gezeten. Op een blad sla en een schijf tomaat rij je geen kermis koers en zeker geen tour. Het straffe is dat iedereen dat weet maar zwijgt. Ook de ploeg directies die pompen het er mee in. Maar de renners die gepakt worden moeten alles op zich nemen en zwijgen. Ook nog wetende dat de rijke ploegen het doping agentschap of schappen sponseren. En een ploeg die op haar eigen houtje werkt zoals Bahrein worden verklikt.
 • Tom De Cuyper - Houtmeyers

  1 maand geleden
  Beste Danny, bij de Festinasoap reden deze wel degelijk onder Franse vlag dus uw uitleg houdt geen steek...
 • Guido Verlinden

  1 maand geleden
  Het is gewoon schandalig dat de tour daar start, het is geen ronde van Frankrijk meer,geld wind altijd zoals gewoonlijk.!!!
 • Marc Reynaert

  1 maand geleden
  De koers zal nooit zonder doping zijn... Hopelijk zijn de wetenschappers de foefelaars altijd een stapje voor! En betrapt is nooit meer koersen.
 • Patrick Elskens

  1 maand geleden
  Uiteraard is er weer niets aan de hand. Al die bergen ga je echt niet over op dat dagelijkse bord spaghetti
 1. BEKIJK. De veelzeggende blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individuele tijdrit
  Play
  Tour de France
  26

  BEKIJK. De veelzeggen­de blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individue­le tijdrit

  Een emotionele Wout van Aert won de individuele tijdrit in de Tour de France - wereldkampioen Filippo Ganna trok grote ogen bij het zien van de knalprestatie van de Belg. Van Aert zag dan weer hoe Jonas Vingegaard, die als een komeet van start ging, heel wat risico’s nam en bijna ten val kwam. De geletruidrager werd finaal tweede. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de voorlaatste dag in de Tour de France.
 2. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”