Een breed lachende Vingegaard is opnieuw een stap dichter bij eindwinst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een breed lachende Vingegaard is opnieuw een stap dichter bij eindwinst. © ANP/EPA

Onze chef wielrennen ziet dat Vingegaard na fysieke én mentale evolutie rijp is voor Tourwinst: “Op de smalle schouders staat stilaan het goede hoofd”

Tour de FranceRit 17, check. Jonas Vingegaard (25) heeft weer een dag zonder kleerscheuren overleefd. De Deen van Jumbo-Visma weerstond op weg naar Peyragudes opnieuw aan de aanvallen van Tadej Pogacar en kwam zo weer een stapje dichter bij Tourwinst. Nog twee belangrijke afspraken scheiden Vingegaard van de eindzege, weet onze chef wielrennen. “En dan wordt hij de eerste onbesproken Deen die de Tour de France kan winnen.”

7 reacties

 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Jumbo ook nog de luxe om wva de tijdrit te laten winnen, Jonas kan deze op zn 11 en 30st afwerken, Kuss ook weer gewerkt als een paard..
 • Marika Peeters

  4 maanden geleden
  Zoals analist Tankink zei: Vingegaard heeft 2'18 voorsprong op Pogi, maar het zou zomaar hoogmoedigheid kunnen zijn om je met deze tijd safe te voelen. Want hij had beter wat offensiever gereden om zijn voorsprong meer uit te bouwen. Zie maar naar Rasmussen, podium kandidaat en het ongelooflijke gebeurd in de tijdrit: hij verliest 7min! en zie Roglic in de tijdrit '20: ook het onvoorstelbare gebeurde toen en hij verloor de Tour. Vingegaard heeft het geel alleen dankzij een verhakkelde UAE team.
 • James Deledicque

  4 maanden geleden
  @jozef van roy: is dat dan niet quasi hetzelfde voor zijn ploeg?
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Zeker geen toeval , was vorig jaar al tweede en eindigde derde in de tijdrit op 32 seconden van Wout .En met de gele trui om je lenden kun je altijd iets meer .
 • Marc van Leeuwen

  4 maanden geleden
  De Deen lijkt freeler gebouwd en lichter te wegen dan de al lichte Pogacar. Aangezien tegenwoordig iedere kilo telt bij het klimwerk en hij even sterk lijkt te zijn als Pogacar heeft hij dus een voordeel. WVA dus duidelijk de sterkste kan door dat hij meer weegt nooit de Tour winnen, iemand anders ook niet die geen pluimgewicht is. Tenzij ze de overdreven veel cols gaan inkorten en de tijdritten gaan uitbreiden, zoals ze deden voor de Franse tourwinnaars.
 1. DE EINDAFREKENING. Wout van Aert pakte meer prijzengeld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard
  Play
  Tour de France
  19

  DE EINDAFREKE­NING. Wout van Aert pakte meer prijzen­geld dan zes (!) ploegen samen, maar komt niet in de buurt van ploegmaat Vingegaard

  Jumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld verzameld in de Tour de France 2022. Het Nederlandse team heeft met Jonas Vingegaard de eindwinnaar en de winnaar van het bergklassement in de rangen, net als groene trui Wout van Aert. De eindzege leverde Vingegaard liefst 500.000 euro op en ook Van Aert klokt af op een zéér mooi eindbedrag.