Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ongenaakbare Wiebes wint openingsrit Tour de France Femmes en pakt geel: “Er was zoveel chaos, maar ik ben blij dat het gelukt is”

Tour de FranceLorena Wiebes maakte haar favorietenrol waar in de openingsetappe van de Tour de France Femmes. De Nederlandse toonde zich de snelste in een massasprint. Marianne Vos werd tweede, Lotte Kopecky derde. “Hier kan ik mee leven”, aldus Kopecky.

3 reacties

 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Mooi van de dames tegenover Amy Lotte is een topper die we op handen moeten dragen. Hopelijk rijdt ze een even goede toer als Wout en Jasper. Wel mooi nog een extra week koers op TV.
 • jos dedecker

  2 maanden geleden
  Mooi eerbetoon aan Amy Pieters. Ik hoop dat Lotte de trui eer aandoet door eens niet in het wiel van Annemiek te gaan hangen deze Tour.
 • Achiel Van Hyfte

  2 maanden geleden
  Mooi eerbetoon om een onfortuinlijke renster erbij te laten horen
 1. BEKIJK. De veelzeggende blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individuele tijdrit
  Play
  Tour de France
  26

  BEKIJK. De veelzeggen­de blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individue­le tijdrit

  Een emotionele Wout van Aert won de individuele tijdrit in de Tour de France - wereldkampioen Filippo Ganna trok grote ogen bij het zien van de knalprestatie van de Belg. Van Aert zag dan weer hoe Jonas Vingegaard, die als een komeet van start ging, heel wat risico’s nam en bijna ten val kwam. De geletruidrager werd finaal tweede. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de voorlaatste dag in de Tour de France.
 2. ANALYSE NA AANKOMST. “Wout dacht aan geel en tijdrit”: Michel Wuyts over de weelde bij Jumbo-Visma, waar Van Aert zich opofferde voor ritwinnaar Laporte
  Play
  Tour de France
  4

  ANALYSE NA AANKOMST. “Wout dacht aan geel en tijdrit”: Michel Wuyts over de weelde bij Jum­bo-Vis­ma, waar Van Aert zich opofferde voor ritwinnaar Laporte

  Geen massasprint, wel een uitval van Christophe Laporte die voor een nieuwe zege van Jumbo-Visma zorgde in deze Tour de France. Wout van Aert dacht vandaag niet aan sprinten en dat had volgens onze analist Michel Wuyts een duidelijke reden. “Als Van Aert het gewild had, had hij hier gewonnen. Het duidt andermaal op de ploeggeest bij Jumbo-Visma dat Wout vooral focuste op het veilig binnenbrengen van gele trui Vingegaard. Sprinten zouden voor hem ‘verspilde’ krachten geweest zijn. Wout wil zijn veelzijdigheid morgen nog eens tonen in de tijdrit. Die wil hij absoluut winnen.”