Matthews en Pogacar tijdens deze Tour.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthews en Pogacar tijdens deze Tour. © ANP/EPA

Michael Matthews, enige trainingsgezel van Pogacar: “Enkel op een vlakke sprint kan ik Tadej een beetje pijn doen”

Tour de FranceIn de eerste Pyreneeënrit in deze Tour de France deed Tadej Pogacar geletruidrager Jonas Vingegaard een paar keer pijn. Michael Matthews kan er van meespreken. De Australische ritwinnaar van Mende is al twee jaar de vaste en enige trainingsgezel van de Sloveen. “Van elk verkeersbord maakt hij een aankomstlijn.”

1 reactie

 • Danny Debbaut

  5 maanden geleden
  Pogacar's buitengewone capaciteiten zijn alom bekend. Toch opvallend en verrassend dat hem, na zijn off-day, geen tijd heeft kunne terupakken. Hieruit blijkt dat hem minder goed klimt. De fameuse inhaalbeweging van de gele trui kwam er m.i. minder door zijn groei; des te meer door een veel beter TJV met WOUT als hoofdfactor. Matthews, een stalen karakter; weinigen kunnen zó diep in hun eigen pijngrens gaan. 9 ritten over de 3 grote rondes; spijtig geen monument als Luik of Gold Race 👍
 1. BEKIJK. De veelzeggende blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individuele tijdrit
  Play
  Tour de France
  26

  BEKIJK. De veelzeggen­de blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individue­le tijdrit

  Een emotionele Wout van Aert won de individuele tijdrit in de Tour de France - wereldkampioen Filippo Ganna trok grote ogen bij het zien van de knalprestatie van de Belg. Van Aert zag dan weer hoe Jonas Vingegaard, die als een komeet van start ging, heel wat risico’s nam en bijna ten val kwam. De geletruidrager werd finaal tweede. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de voorlaatste dag in de Tour de France.
 2. Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen”
  Tour de France
  15

  Jonas Vingegaard over deze “perfecte” Tour, en die van volgend jaar: “Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopman­schap met hem delen”

  Jonas Vingegaard heeft “een bijna perfecte Tour de France” tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. “Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.”