Merlier snelste in door valpartij ontsierde massasprint, Roglic verliest één minuut op Pogacar

Tour de FranceTim Merlier heeft de eerste massasprint in de Ronde van Frankrijk naar zijn hand gezet. Onze landgenoot was de snelste na een vlakke, maar bijzonder hectische etappe. De finale werd ontsierd door een resem valpartijen, waaronder eentje van Peter Sagan en Caleb Ewan in volle sprint. Mathieu van der Poel kwam niet in de problemen en start ook morgen in de gele trui. 

16 reacties

 • bob jansens

  4 maanden geleden
  misschien eens beginnen met het prijzengeld uit te betalen pro rata het aantal koersdagen dat men meegereden heeft. Dan valt er minder te verdienen voor de kamikaze cowboys, en wordt het veiliger voor iedereen
 • Ronny Wauters

  4 maanden geleden
  Eenvoudig om zo te winnen natuurlijk! Het was geen echte sprint door de valpartijen!
 • Philippe De Naeyer

  4 maanden geleden
  Wat is dat toch met al die valpartijen? Heb de indruk dat dit regelmatiger gebeurd dan vroeger. Ligt dit aan het parcours, de fietsen, de banden?
 • Eduard Dierckx

  4 maanden geleden
  DE Ronde vervalst zeker niet de eerste maal, de organisatie kan er stilaan een brevet op krijgen, deze rit moet zeker eens goed onder de loep genomen worden.
 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Beter met drie serieuze bergritten beginnen. Dan is hetgeen wat enkel wat kan spurten al buiten tijd eer het zover is. Dit kan echt niet meer. Dit gaat mensenlevens kosten. Zo kan het niet verder.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Bernard Hinault, zelf de ‘baas’ geweest, over de leider in Pogacar: “De nieuwe patron van het peloton”
  PREMIUM
  Tour de France

  Bernard Hinault, zelf de ‘baas’ geweest, over de leider in Pogacar: “De nieuwe patron van het peloton”

  De dominantie van Tadej Pogacar (22) kreeg er de voorbije dagen nog een dimensie bij. De Sloveen begint nu ook zijn autoriteit te laten gelden over andere renners – zie de manier waarop hij vrijdag twee collega’s terugfloot die op een ongepast moment in de aanval gingen. Vijfvoudige ex-Tourwinnaar Bernard Hinault deed in zijn tijd ook zulke dingen: “Ik zie het probleem niet.”