Merijn Zeeman.
Volledig scherm
Merijn Zeeman. © RV

Merijn Zeeman, sportieve baas Jumbo-Visma, uit de Tour gezet wegens beledigen UCI-official: “Ik ben er kapot van”, ook Van Aert beboet

Tour de FranceMerijn Zeeman is uit de Ronde van Frankrijk gezet. De sportieve baas van Jumbo-Visma zou na afloop van de etappe een jurylid beledigd hebben tijdens de controle van de fietsen. Ook Wout van Aert werd na de 18de rit bestraft.

20 reacties

 • David Janssens

  4 maanden geleden
  De UCI laat zich weer van haar kleinste kant zien: hoe durft iemand protesteren als hun medewerkers schade aanrichten? Nee, daar moet keihard tegen opgetreden worden! Niet als de internationale politiek is ook de UCI dringend aan een grondige schoonmaakbeurt toe
 • Erik Cordie

  4 maanden geleden
  Schade aan de fiets verhalen bij de verantwoordelijken. Respect moet van beide kanten komen.
 • Robert Swillen

  4 maanden geleden
  Best dat wij daar geen woorden aan vuil maken . Frankrijk rode zone , maar het feest moet doorgaan. Corona of geen Corona.
 • Ivo Torfs

  4 maanden geleden
  Het begint bij de fransen te steken dat ze geen platte prijs meer kunnen rijden in hun ronde. Herman, de nagel op zijn kop, alsof Wout dat nodig heeft.
 • pierre De Smet

  4 maanden geleden
  En wie gaat de schade aan de fiets betalen ? En verder zoals meneer Bern Vermeulen zegt , wat met Sagan?
 1. Enorme ontgoocheling bij Jumbo-Visma, aangeslagen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”
  Play
  Tour de France

  Enorme ontgooche­ling bij Jum­bo-Vis­ma, aangesla­gen Roglic: “Ik heb daarnet geweend”

  Feest bij UAE, doffe ellende bij Jumbo-Visma. Bij Primoz Roglic overheerste uiteraard pure teleurstelling na zijn aankomst. Weg eindzege. Weg gele trui. De Sloveen ging erbij zitten en staarde in het oneindige. Ploegmakkers Tom Dumoulin en Wout van Aert gingen Roglic troosten. Schouderklopjes en woorden van steun, maar veel hielp het uiteraard niet (zie video boven). Enkele minuten later toonde Roglic zich ook groot in de nederlaag. Hij ging z’n jonge landgenoot feliciteren tijdens diens flashinterview.
 2. Onze man in de Tour bij de verantwoordelijke van de aankomstlijn: “Ik heb een ploeg van zes mensen”
  Play
  Tour de France

  Onze man in de Tour bij de verantwoor­de­lij­ke van de aankomst­lijn: “Ik heb een ploeg van zes mensen”

  Stijn Vlaeminck, onze man in de Tour de France, ging langs bij de verantwoordelijke van de aankomstlijn. “Ik heb een ploeg van zes mensen, zonder hen ben ik niets”, klonk het. “We zijn verantwoordelijk voor de markeringen van álle 21 etappes. Voor de partners is het heel belangrijk om visibiliteit te krijgen. We proberen het beste eruit te halen, maar dat is niet altijd evident. Wanneer het het moeilijkst werken is? Als het regent, want we gebruiken waterverf. We doen ons uiterste best om een goede visibiliteit te garanderen. Nu hebben we geluk. Hopelijk blijft het zo tot in Parijs.”
 1. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"

 2. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"