Volledig scherm
© photo_news

Machtige Dennis zet topfavorieten op nummer met snelste tijdrit ooit

Tour de FranceRohan Dennis (BMC) is de eerste geletruidrager in de 102e Ronde van Frankrijk. De 25-jarige Australiër, eventjes werelduurrecordhouder tot Wiggins passeerde, klokte in de openingstijdrit van 13,8 km in en rond Utrecht een absolute kanontijd: 14'56". Topfavorieten als Tony Martin (15'01"), Fabian Cancellara (15'03") en Tom Dumoulin (15'04") beten zich de tanden stuk op dergelijk machtsvertoon. Méér zelfs: Dennis' chrono is de simpelweg snelste in de geschiedenis van de Tour.

 1. Exclusief interview met Jan Ullrich: "Perfect gelukkig nu"

  Exclusief interview met Jan Ullrich: "Perfect gelukkig nu"

  Tien jaar geleden reed Jan Ullrich, 41 nu, zijn laatste Tour de France. Daarna ging het zwaar bergaf met het Duitse wonderkind. Doping en depressie richtten Ullrich te gronde. Maar hij krabbelde overeind. Op wilskracht, met de steun van vrienden en familie. Voortaan verrijkt enkel nog pure passie zijn bloed. Bij hoge uitzondering en speciaal voor uw krant laat hij in zijn hart en ziel kijken. "Ik ben perfect gelukkig nu." Hieronder een paar mooie quotes uit het exclusieve interview voor Het Laatste Nieuws.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Serneels over België-Zwitserland: "Zaak om het hoofd koel te houden en bij de les te blijven”
  Play

  Serneels over Bel­gië-Zwitser­land: "Zaak om het hoofd koel te houden en bij de les te blijven”

 2. Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper
  Play

  Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper