Volledig scherm
© BELGA

Lotto Soudal ontsnapt aan uitsluiting na twee “niet-negatieve” coronatests, omstreden Covid-maatregel net op tijd geschrapt

Tour de FranceEen omstreden paragraaf in het Covid-protocol van de Tour is geschrapt. Er zal niet langer een hele ploeg naar huis worden gestuurd wanneer twee leden binnen een periode van zeven dagen een positieve coronatest afleggen. Lotto-Soudal hád gisteren twee positieve gevallen en ontsnapte dus meteen aan de uitsluiting.

  1. Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massasprint hier is bijna onvermijdelijk”
    Play
    Tour de France

    Van Avermaet kleurt slotetappe: “Massa­sprint hier is bijna onvermijde­lijk”

    Greg Van Avermaet kleurde de slotetappe van de Tour de France. Onze landgenoot trok ten aanval met Maximilian Schachmann, Connor Swift en Pierre-Luc Périchon. Op vier kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend. “Het is altijd een beetje prestige om niet teruggepakt te worden, maar een sprint hier is bijna onvermijdelijk”, klonk het bij Van Avermaet, die graag wat renners extra in de kopgroep had. “We hebben het toch geprobeerd. En het WK? We kijken er allemaal naar uit. Wout van Aert heeft bevestigd dat hij goed bergop rijdt. Wie mijn favoriet in Imola is? Marc Hirschi.”